• Termenul de expediere este de la șapte până la 12 zile de la comandă.
  • Guvernul american vine în sprijinul cetățenilor în contextul lipsei de teste COVID-19.
  • Administrația are în plan lansarea unei linii telefonice pentru persoanele care nu au acces la Internet pentru a face comanda de teste.

Americanii pot comanda gratuit patru teste COVID-19 la domiciliu de pe site-ul COVIDTests.gov începând cu 19 ianuarie, iar expedierea este așteptată în termen de la șapte până la 12 zile de la comandă, a anunțat vineri Casa Albă.

Lotul de teste gratuite are scopul de a atenua lipsa de teste COVID-19 în întreaga țară, pe fondul cererii crescute în timpul răspândirii rapide a variantei Omicron.

Guvernul american a contractat deja peste 420 de milioane de teste, a precizat Casa Albă. Președintele Joe Biden s-a angajat să procure un miliard de teste gratuite pentru americani, iar în viitor ar putea fi comandate mai multe. „Nu spunem că ne oprim aici”, a declarat un oficial de rang înalt al administrației pentru reporteri în cadrul unei conferințe telefonice.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

De asemenea, administrația intenționează să lanseze o linie telefonică pentru ca americanii care nu au acces la internet să poată comanda teste COVID-19.

Odată comandate, testele vor fi expediate către gospodăriile din SUA prin intermediul Serviciului Poștal. Fiecare gospodărie este limitată la patru. Președintele Sindicatului american al lucrătorilor poștali, Mark Dimondstein, a declarat că sindicatul a fost de acord să permită USPS să folosească până la 7.000 de lucrători temporari pentru a eticheta și împacheta kiturile de testare în 43 de unități existente. Mulți dintre aceștia sunt lucrători de vacanță reținuți pentru proiect.

Kiturile ar putea fi trimise prin poștă la până la 160 de milioane de adrese din SUA, a declarat Dimondstein. USPS a adus deja câteva mașini de etichetare.

„Am pornit la drum”, a spus Dimondstein. Administrația Biden a contractat peste 420 de milioane de teste COVID-19, iar alte contracte vor fi atribuite în următoarele săptămâni, a precizat Casa Albă. Aceasta se așteaptă să plătească aproximativ patru miliarde de dolari pentru a acoperi primele 500 de milioane de teste promise de Biden, a spus oficialul administrației.

Lupta împotriva pandemiei este una dintre prioritățile lui Biden, iar persistența acesteia, împreună cu oboseala publicului, i-a afectat ratingul de popularitate la aproximativ un an după ce a preluat funcția promițând că va face o treabă mai bună decât predecesorul său, fostul președinte Donald Trump, pentru a domoli virusul.