• În 2014, un judecător a decis că Skinner ar fi fost probabil condamnat chiar dacă probele ADN suplimentare ar fi fost prezentate la proces.
  • Apoi, în octombrie, Curtea de Apel Penală din Texas a confirmat hotărârea judecătorului.
  • Într-o declaraţie, avocaţii lui Skinner au declarat că acesta a murit în urma unor complicaţii survenite în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în decembrie.

Henry Hank” Skinner, în vârstă de 60 de ani, a murit joi după-amiază la un spital din Galveston, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie Penală din Texas, Robert Hurst.

Un bărbat care se afla pe „culoarul morţii” de aproape 30 de ani într-o închisoare din Texas, după ce a fost condamnat pentru uciderea iubitei sale şi a celor doi fii ai acesteia, a murit din cauze naturale, a declarat joi un purtător de cuvânt al sistemului penitenciar de stat.

Într-o declaraţie, avocaţii lui Skinner au declarat că acesta a murit în urma unor complicaţii survenite în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în decembrie pentru îndepărtarea unei tumori cerebrale. Skinner urma să fie executat la 13 septembrie.

Recomandări

UE PUNE PIEDICI MAȘINILOR CHINEZE
SONDAJ: LE PEN ARE MAJORITATEA
CE MĂNÂNCI AZI
PATTINSON REVINE ÎN CINEMATOGRAFIA HORROR
CUM SE PREGĂTEȘTE ITALIA DE G7?
COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI

Skinner a fost condamnat pentru crimă după ce, în noaptea de Anul Nou 1993, i-a ucis pe Twila Jean Busby, în vârstă de 40 de ani, şi pe fiii acesteia – Elwin Caler, în vârstă de 22 de ani, şi Randy Busby, în vârstă de 20 de ani. Aceştia au fost găsiţi morţi în casa lor din Pampa, situată la nord-est de Amarillo, în Texas Panhandle.

Procurorii au declarat că Skinner a folosit un mâner de topor pentru a o ucide pe Twila Busby şi apoi i-a înjunghiat mortal pe fiii ei, care aveau deficienţe mintale.

Skinner şi-a susţinut mult timp nevinovăţia. El a declarat că adormise pe o canapea din cauza unui amestec de vodcă şi codeină în momentul morţii lor. Skinner şi avocaţii săi îl indicau pe unchiul lui Twila Busby, Robert Donnell, acum decedat, ca fiind posibilul ucigaş. „Domnul Skinner încă îşi contesta condamnarea în momentul morţii sale şi ne pare profund rău că a decedat înainte ca aceste proceduri să fie finalizate”, au declarat avocaţii săi într-un comunicat.

Procurorii declaraseră că urme ale ADN-ului lui Skinner se aflau în sângele găsit în dormitorul în care Randy Busby a fost găsit înjunghiat mortal şi că ADN-ul său se potrivea, de asemenea, cu petele de sânge din toată casa în care au avut loc crimele.

Skinner s-a aflat odată la o oră de execuţie în martie 2010, înainte ca Curtea Supremă a SUA să-i acorde o amânare pentru a putea continua testarea ADN a obiectelor de la locul crimei care nu fuseseră testate. Aceste probe nu au fost testate la momentul procesului lui Skinner, deoarece avocatul său se temea că rezultatele testului ar fi fost mai dăunătoare pentru cazul său. „De atunci, mi s-a înscenat totul”, a declarat Skinner pentru The Associated Press în 2010. „Se pregătesc să mă omoare pentru ceva ce nu am făcut”, se apăra el.

Testele au fost făcute pe probele suplimentare. Avocaţii săi au susţinut că rezultatele testelor au arătat că era „rezonabil de probabil” că ar fi fost achitat pentru crimele comise dacă juriul ar fi auzit mărturia despre aceste probe suplimentare. Procurorii au susţinut că majoritatea probelor ADN îl implicau pe Skinner.

În 2014, un judecător a decis că Skinner ar fi fost probabil condamnat chiar dacă probele ADN suplimentare ar fi fost prezentate la proces. Apoi, în octombrie, Curtea de Apel Penală din Texas a confirmat hotărârea judecătorului.