• Un medic susține că poate prezice moartea și speră să folosească noua invenție bombă pentru a prezice momentul exact al decesului.
  • Împreună, Dr. Coyle și alți cercetători au publicat un articol în International Journal of Molecular Sciences care arată că urina ar putea fi cheia pentru a prezice moartea.
  • Dr. Coyle a declarat că știind ora decesului celor dragi poate ajuta oamenii să decidă dacă vor să moară acasă, într-un ospiciu sau într-un spital.

Un medic susține că poate prezice moartea și speră să folosească noua invenție bombă pentru a prezice momentul exact al decesului. Doctorul Séamus Coyle spune că a dezvoltat un model pentru a prezice momentul în care pacienții cu cancer pulmonar vor muri.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani din Liverpool vrea acum să dezvolte teste pentru ca familiile pacienților în fază terminală să își poată lua rămas bun de la cei dragi. Consultantul în medicină paliativă de la The Clatterbridge Cancer Centre este specializat inițial în oncologie – îngrijirea bolnavilor de cancer.

Medicul depune acum eforturi pentru a-și împărtăși cunoștințele de specialitate pentru a ajuta pacienții și familiile să înțeleagă mai bine simptomele.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Nu au șansa de a-și lua rămas bun și asta este foarte important. Oamenii trăiesc cu acest tip de vinovăție pentru tot restul vieții lor”, a spus el, după cum a relatat Liverpool Echo.

Dr. Coyle a lucrat ani de zile cu pacienți bolnavi de cancer, dar nu a reușit niciodată să își dea seama cu exactitate când vor muri pacienții. El a spus: În ciuda deceniilor de cercetare în domeniul cancerului și a celor 5.000 de ani de medicină, nu știm cum ucide cancerul, iar prezicerea momentului în care cineva moare de cancer pulmonar depinde în mare măsură de judecata medicului, deoarece nu există niciun test precis care să determine acest lucru. Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu se simt bine, iar medicul de familie spune: S-ar putea fi o infecție, le vom da antibiotice. Sunt aduși, se simt foarte rău, simptomele lor se agravează și există acea perioadă de incertitudine. Spui: S-ar putea să fie o infecție, nu știm ce se întâmplă, credem că nu se simt bine, ar putea fi pe moarte, ar putea fi în ultimele săptămâni de viață.”

Împreună, Dr. Coyle și alți cercetători au publicat un articol în International Journal of Molecular Sciences care arată că urina ar putea fi cheia pentru a prezice moartea. În lucrare, ei au spus că există posibile dovezi ale unor schimbări chimice în urina pacienților în ultimele săptămâni înainte de a muri.

În cadrul studiului, 144 de mostre de pacienți cu cancer pulmonar în stadiu avansat au fost analizate pentru a detecta eventuale modificări metabolice. Dr. Coyle a declarat că mirosul urinei este foarte important în timpul investigației.

El a spus: Ne uităm la componentele mirosului. Practic, atunci când luați urină și o fierbeți la 60 de grade, tot ceea ce se desprinde prin fierbere este ceea ce se numește compus organic volatil – lucruri pe care le mirosiți”.

În acest compus, cercetătorii au găsit dovezi ale unor modificări asociate cu procesul de moarte în cancer. Pornind de la acestea, ei au reușit să creeze un model care să prezică, în esență, decesele pacienților în cele patru săptămâni care precedă moartea lor. Dr. Coyle a declarat că știind ora decesului celor dragi poate ajuta oamenii să decidă dacă vor să moară acasă, într-un ospiciu sau într-un spital. De asemenea, el crede că aceeași abordare poate fi folosită pentru a prezice moartea din alte cauze.