• La fiecare 12 ore, FBI începe o nouă anchetă împotriva spionajului chinez.
  • Șeful FBI a declarat că programele de spionaj din China sunt cele mai mari din întreaga lume.
  • În momentul de față, peste 2.000 de cazuri sunt în desfășurare și se încearcă soluționarea încercării furtului de tehnologie.

Șeful FBI, Christopher Wray, a afirmat faptul că la fiecare 12 ore se deschide o nouă anchetă de contraspionaj. El a adăugat că programul de spionaj din China este „mai mare decât în orice altă țară”.

Spionajul chinez din Statele Unite ale Americii s-a răspândit atât de mult, încât FBI lansează, în medie, două investigații de contrainformații pe zi. Scopul este contestarea activității, conform directorului FBI. Mai mult decât atât, acesta acuză Beijingul de lansarea de operațiuni de hacking, dar și de furtul inovațiilor americane.

Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigații, s-a declarat „uimit” de amploarea eforturilor pe care chinezii le depun pentru a fura tehnologia americană. Acest lucru a început încă din anul 2017, atunci când acesta a devenit director, conform Sky News.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Directorul FBI a precizat că și alte țări fură tehnologie

Directorul FBI a acordat un interviu pentru NBC News despre situația delicată. Acesta a declarat că, pe lângă investigațiile deschise la fiecare 12 ore, au peste 2.000 de cazuri în desfășurare.

Acesta m-a uluit. Și nu sunt genul de tip care folosește cu ușurință cuvinte precum «uimit». Nu există nicio țară care să prezinte o amenințare mai largă și mai gravă pentru inovația noastră, ideile noastre și securitatea noastră economică decât o face China”, a spus directorul FBI despre situația spionajului.

Mai mult decât atât, Christopher Wray a declarat că ceea ce face China este o adevărată amenințare. În continuare, directorul FBI a adăugat că și alte țări fură tehnologie, dar o fac prin infiltrarea spionilor în interiorul anumitor companii.