• O prietenă a copilei care a murit sufocată în urma unei provocări pe TikTok este audiată.
  • Micuţa Antonella va fi înmormântată marţi, în biserica unde urma să primească prima împărtăşanie în luna mai.

Marţi este ziua în care familia şi prieteni îşi iau rămas bun de la Antonella Sicomero, fetiţa din Italia care a murit sufocată în urma unei provocări pe TikTok, scrie La Repubblica.

Ancheta continuă însă, în aceste zile fiind audiaţi prietenii copilei de 10 ani, inclusiv o prietenă şi sora fetiţei. Dispozitivele electronice şi celulare ale persoanelor apropiate de Antonella Sicomero au ajuns, de asemenea, sub sechestru.

Să aşteptăm rezultatele investigaţiilor, dar vreau să spun că nu i-am dat eu cureaua respectivă fiicei mele”, a spus tatăl Antonellei, Angelo Sicomero.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Până acum se ştie că în ziua cu pricina fetiţa le-a spus părinţilor că urma să facă duş. Când tatăl se întoarce de la serviciu, are obiceiul de a-şi lăsa hainele în baie şi este posibil ca Antonella să fi găsit cureaua chiar acolo. Ceea ce s-a întâmplat înainte ca fata să-şi strângă cureaua în jurul gâtului este în centrul anchetei.

În seara în care Antonella a fost de acord să participe la acel joc absurd, telefonul ei mobil, pe care l-a primit în dar de la părinţi pentru a zecea aniversare, se afla pe raftul oglinzii din baie.

Investigaţiile urmează să stabilească dacă fetiţa făcea un video sau dacă era în direct cu cineva. Cert este că fetiţa nu a mai reuşit să slăbească puterea curelei din jurul gâtului şi a căzut la pământ fără viaţă. Ea a fost găsită de o surioară, o fetiţă de 5 ani.

Ipoteza conform căreia fata ar fi participat la „Blackout challenge” a fost avansată de anchetatori când au aflat că Antonella era foarte activă pe reţelele de socializare. Atât de activă încât avea zece profiluri Instagram şi trei conturi Facebook.

Părinţii au decis să îi dăruiască telefonul mobil după ce copila a luat telefonul mamei şi a descărcat TikTok. „Făcea balet, urmărea tutoriale de machiaj şi coafură, cânta”, declara Angelo Sicomero.

Cu toate acestea, ceva din viaţa sa virtuală nu a mers bine. Cineva a împins-o spre acel joc, poate un coleg care nu a înţeles pericolul sau un adult? Sunt întrebări la care vor primi răspuns anchetatorii.

Fata este înmormântată în biserica Magione. „Aici urma să primească prima împărtăşanie în luna mai”, spune un unchi.

Fetiţa din Palermo a murit asfixiată în urmă cu câteva zile, informaţiile de până acum ducând la ipoteza că participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” pe TikTok.

Octavian Oprea, vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României: „Platformele de socializare au fost înființate să aducă un plus-valoare comunităților din care oamenii fac parte. România, în acest moment, lucrează la un regulament prin care să impiedice un incident asemănător cu cel din Italia, care din păcate este tragic și care a dus autoritățile italiene în pragul de a interzice copiilor sub 12 ani să acceseze platforme de social media, în special TikTok”.