• În 90 de orașe din Rusia au loc proteste pentru susținerea lui Navalnîi
  • Principalul miting are loc în Moscova, în piața Pușkin
  • Rușii îl compară pe rețelele de socializare pe Putin cu Ceaușescu
  • Peste 230 de protestatari au fost arestați deja în Federația Rusă
  • Andrei Zaharov, jurnalist: Vor fi arestări multe azi la Moscova
  • Andrei Zaharov, jurnalist: Putin este apărat și nu va pleca atât de repede

Protestatarii pro-Navalnîi nu renunță. În aproape 90 de orașe din Rusia protestele continuă.

Și toți vor același lucru:Eliberarea lui Navalnîi. VO Oamenii sunt nemulțumiți de arestarea politicianului, lipsa de reacție a autorităților față de otrăvirea lui și ultima investigație a echipei lui Alexei.

Andrei Zaharov, jurnalistul BBC din Federația Rusă, crede că investigația a fost imboldul necesar pentru oameni: „Acesta este specificul Rusiei. În țările din vest, în România sigur, în unele țări ale fostei URSS, în Moldova, Ucraina, Kârgâstan și Georgia o asemenea investigație despre șeful statului ar fi produs proteste enorme”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cele mai mari proteste sunt așteptate în Moscova și Sankt Petersburg. Protestatarii care ies în Moscova sunt însă motivați în mare parte de arestarea lui Alexei Navalnîi. De altfel, Andrei Zaharov spune că în acest moment Putin este comparat de ruși cu Nicolae Ceaușescu.

„Este o nerocitate din partea puterii și a poliției, mai ales că se vede că totul e îngrădit, de aceea eu cred că vor face multe arestări și tentativa de marș pe bulevardul Tverskaya și cred că el va fi traversat. Dar că nimănui nu i se va permite să protesteze, aceasta e sigur”, a mai spus Andrei Zaharov.