• Andrew şi Tristan Tate se află în prezent în arest preventiv în România.
  • Poliţia investighează acuzaţiile de trafic şi viol, pe care ambii bărbaţi le neagă.
  • Avocaţii femeii, presupusa victimă din SUA, spun că o firmă de avocatură americană a trimis o scrisoare de „încetare şi renunţare” în decembrie, în numele lui Andrew Tate şi al fratelui său Tristan.

Controversatul influencer Andrew Tate a ameninţat că va intenta o acţiune în justiţie împotriva a cel puţin uneia dintre femeile care au făcut acuzaţii de viol şi trafic de persoane împotriva sa.

Avocaţii femeii, presupusa victimă din SUA, spun că o firmă de avocatură americană a trimis o scrisoare de „încetare şi renunţare” în decembrie, în numele lui Andrew Tate şi al fratelui său Tristan.

Scrisoarea ameninţa că îi va da în judecată pe femeie şi pe părinţii acesteia pentru 300 de milioane de dolari dacă aceasta nu îşi retrage declaraţiile. Un avocat al soţilor Tate a declarat că aceştia urmăresc pretenţii pentru defăimare.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

BBC a văzut o copie a scrisorii, trimisă, aparent, în numele fraţilor Tate. „În aprilie 2022 aţi declarat în mod fals unei terţe părţi că clientul nostru v-a traficat, a abuzat de dumneavoastră şi v-a ţinut împotriva voinţei dumneavoastră […] Aţi repetat declaraţii false şi defăimătoare către poliţie, mass-media şi un alt cetăţean al Statelor Unite despre fraţii Tate”, se arată în scrisoare.

Andrew şi Tristan Tate se află în prezent în arest preventiv în România, în timp ce poliţia investighează acuzaţiile de trafic şi viol, pe care ambii bărbaţi le neagă. Benjamin Bull – care lucrează pentru Centrul Naţional pentru Exploatare Sexuală – spune că clientul său este un martor cheie în ancheta din România şi că scrisoarea a fost concepută pentru a face „doar un singur lucru”: „[Aceasta] a fost menită să închidă martorul; să împiedice martorul să depună mărturie în orice procedură”, a spus el.

„Ei vor ca aceste tinere să se ascundă, să nu iasă niciodată în faţă [sau] să descrie ce au văzut şi ce li s-a întâmplat. Este în mod clar un efort de intimidare”.

Avocaţii fraţilor Tate au confirmat pentru BBC că scrisoarea de încetare a fost trimisă în decembrie, ca o chestiune civilă pentru defăimare şi calomnie în SUA, dar neagă orice intimidare.

Tina Glandian, unul dintre consilierii lor juridici, a declarat că nu este nimic anormal în faptul că ei urmăresc cereri legale valabile pentru defăimare. „Faptul că [fraţii Tate] sunt încarceraţi în acest moment nu este un motiv pentru ca ei să nu-şi urmărească drepturile legale”, a spus ea. Se crede că ancheta privind acuzaţiile de viol şi trafic de persoane se bazează, cel puţin parţial, pe mărturia a şase femei. Încă nu au fost formulate acuzaţii.

Echipa de avocaţi a familiei Tate a dezvăluit, de asemenea, că fraţii au depus plângeri penale în România, în aprilie anul trecut, împotriva a două femei, inclusiv a martorului care a primit scrisoarea de încetare în decembrie.

Glandian a declarat că plângerile penale din aprilie au fost depuse ca răspuns la acuzaţiile potrivit cărora două femei au fost reţinute împotriva voinţei lor de către fraţii Tate.

„Nu a existat niciun fel de dovadă în acest sens”, a spus ea, „motiv pentru care [fraţii Tate] nu au fost arestaţi în aprilie. [La acel moment], nu erau altceva decât victimele unor acuzaţii false şi aveau tot dreptul să depună plângeri penale pentru că li s-au percheziţionat casele [şi] li s-au confiscat bunurile”. Rezultatele acelor plângeri penale sunt încă în aşteptare, spune ea.