• Tate și fratele său și-au proclamat nevinovăția după ce au fost interogați de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România.
  • Experiența lui Iman și a Serenei reflectă un cor tot mai mare de femei musulmane online care spun că Tate îndoctrinează băieții musulmani.
  • Aflați în detenție de la arestarea lor din 29 decembrie, cei doi trebuie să revină în fața instanței la sfârșitul acestei luni.

Fostul logodnic al lui Iman s-a referit pentru prima dată la influencerul de social media Andrew Tate în relația lor în luna octombrie. Trei luni mai târziu, spune ea, totul s-a terminat. Fostul ei partener, care are în jur de 30 de ani, a devenit foarte autoritar”, spune ea, după ce a început să asculte podcastul lui Tate, care promovează rolurile patriarhale de gen. El i-a spus că vrea să aibă o relație poligamă – lucru despre care ea spune că cei doi nu au discutat niciodată.

A fost un iad complet”, a declarat fosta broker de asigurări în vârstă de 29 de ani pentru CNN. Cuplul musulman s-a întâlnit la sfârșitul anului 2020 și s-a îndrăgostit datorită interesului comun pentru călătorii, a declarat Iman. S-au logodit anul trecut, iar Iman și-a părăsit viața din Marea Britanie pentru a se alătura fostului ei logodnic în Dubai, unde el și-a găsit de lucru. Ei au stabilit data nunții pentru luna februarie.

Dar ea spune că comportamentul lui de control a escaladat până când a devenit o persoană complet diferită”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Am observat că am devenit foarte, foarte pasivă și că încercam să evit confruntarea cu orice preț”, a spus ea. A început să devină foarte abuziv verbal, să mă insulte sau să mă denigreze”. Serena, o jurnalistă și marketer în vârstă de 25 de ani, care provine dintr-o familie musulmană din Marea Britanie, spune că cei doi frați ai ei, în vârstă de 21 și 23 de ani, au început să repete opiniile extrem de misogine” ale lui Tate în septembrie, după ce au vizionat videoclipuri cu el pe YouTube.

Acest lucru m-a supărat și m-a tulburat destul de tare deoarece fratele meu este cel mai bun prieten al meu și am simțit că îl pierd și nu îl mai recunosc”, a declarat ea pentru CNN despre fratele ei de 23 de ani.

A devenit extrem de misogin, spunându-ne mie și mamei mele că datoria noastră este să gătim, iar dacă mama mea nu gătește într-o zi o numește leneșă”, a mai spus Serena prin intermediul unor mesaje online. Îi spuneam că este manipulat și, în esență, pregătit de Andrew Tate, la care el îmi răspundea că nu am o opinie și că ar trebui să nu mai vorbesc.”

Experiența lui Iman și a Serenei reflectă un cor tot mai mare de femei musulmane online care spun că Tate – un kickboxer britanic-american devenit influencer în social media – îndoctrinează băieții musulmani cu o retorică sexistă, promovând în același timp o versiune distorsionată a islamului pentru a justifica misoginismul său autoproclamat și obsesia pentru dominația masculină. El a susținut că s-a convertit la această religie în octombrie.

Influența fraților Tate asupra unei comunități

Acum, în timp ce autoritățile române îi investighează pe Tate și pe fratele său, Tristan, pentru acuzații de viol și trafic de persoane în legătură cu un grup infracțional organizat, tot mai mulți musulmani analizează cu atenție efectele influenței nestăpânite a personalității de pe internet asupra membrilor mai tineri ai comunității lor. Tate și fratele său și-au proclamat nevinovăția după ce au fost interogați de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România.

Aflați în detenție de la arestarea lor din 29 decembrie, cei doi trebuie să revină în fața instanței la sfârșitul acestei luni. Andrew Tate a fost fotografiat în ianuarie purtând un Coran în timp ce intra la un tribunal din București, la care apelul său pentru eliberare a fost respins, potrivit Reuters.

Iman spune că adoptarea Islamului de către Tate o face foarte, foarte furioasă”, adăugând: Nu am fost niciodată în stare să fac asta: Mi se pare că este foarte comun în comunitățile musulmane în general să folosească religia pentru agenda lor patriarhală și misogină, când de fapt nici măcar nu este ceea ce spune islamul.”

Ea și fostul ei logodnic s-au despărțit în ianuarie, după ce Iman spune că a găsit dovezi că el a înșelat-o în luna precedentă. În ciuda eforturilor lui hotărâte de a o descuraja, spune ea, a găsit puterea de a-l părăsi și de a se întoarce în Marea Britanie.