- Andrew Tate, controversatul personaj care deține afaceri în România, a fost interzis pe Facebook și Instagram pentru încălcarea politicilor companiei Meta.
- Înainte ca contul său de Instagram să fie eliminat, el adunase peste patru milioane de urmăritori.
- Mai multe grupuri l-au criticat pe Tate pentru opiniile sale şi au avertizat că reprezintă un pericol pentru tinerii şi băieţii care îi văd conţinutul online.
Controversatul influencer Andrew Tate a fost interzis de pe Facebook şi Instagram pentru că a încălcat politicile privind persoanele periculoase, a anunţat Meta. Decizia a fost salutată de diverse grupuri care susţin că Tate „reprezintă o ameninţare reală” pentru tineri, potrivit Sky News.
Conturile oficiale ale lui Andrew Tate au fost eliminate de pe platformele de socializare, iar acesta nu va avea voie să creeze altele noi, a transmis Meta.
Kick-boxerul a devenit celebru în 2016, după ce a fost eliminat de la reality show-ul Big Brother la apariţia unui videoclip online în care părea că atacă o femeie cu o curea.
El a susţinut totuşi că acel clip a fost editat.
De atunci, el a căpătat şi mai multă notorietate online pentru comentariile sale scandaloase şi ofensatoare, inclusiv unele în care sugera că femeile „poartă o anumită responsabilitate” pentru că sunt agresate.
Înainte ca contul său de Instagram să fie eliminat, el adunase peste patru milioane de urmăritori.
Multimilionarul conduce, de asemenea, o schemă piramidală online numită Hustlers University, care pretinde că îi învaţă pe oameni cum să facă bani.
Clipurile cu şi despre Andrew Tate au devenit, de asemenea, populare atât pe YouTube, cât şi pe TikTok, videoclipurile care folosesc un hashtag cu numele său au fost vizualizate de peste 13 miliarde de ori numai pe TikTok.
Cu toate acestea, el nu are un cont oficial pe TikTok, un purtător de cuvânt al platformei spunând: „Misoginismul este o ideologie plină de ură care nu este tolerată pe TikTok. Eliminăm videoclipuri şi conturi violente de săptămâni întregi şi salutăm vestea că şi alte platforme iau măsuri împotriva acestui individ” .
„Influență toxică” Andrew Tate a fost oprită
Mai multe grupuri l-au criticat pe Tate pentru opiniile sale şi au avertizat că reprezintă un pericol pentru tinerii şi băieţii care îi văd conţinutul online. Răspunzând la vestea interzicerii sale, organizaţia caritabilă pentru siguranţa femeilor Refuge a declarat că Meta a luat „decizia corectă”.
„Aceasta este genul de acţiune decisivă necesară pentru a aborda radicalizarea online a tinerilor bărbaţi către o viziune misogină şi violentă asupra lumii” , a declarat Ruth Davison, directorul executiv al organizaţiei.
Grupul de campanie Hope Not Hate l-a descris pe Tate ca fiind o „ameninţare pentru tineri” şi a salutat acţiunea „rapidă” a Meta.
Dar Centrul pentru combaterea urii digitale a declarat că „mai sunt multe de făcut” .
„Tate îşi încurajează adepţii să posteze videoclipurile sale folosind propriile conturi şi să facă un link către site-ul său” , a declarat directorul executiv al organizaţiei, Imran Ahmed.
„Conturile continuă să pompeze clipuri cu Tate ca parte a schemei piramidale a Universităţii Hustlers. YouTube este plin de videoclipuri care fac acest lucru şi au făcut ca Google să obţină milioane de dolari din venituri din publicitate” , a adăugat el.
„Meta ar trebui acum să meargă mai departe şi să se asigure că alte persoane care postează videoclipuri care îl conţin pe Tate sunt sancţionate pentru încălcarea standardelor comunitare privind ura şi să interzică postarea de linkuri către site-ul său, care conţine materiale concepute pentru a radicaliza tinerii”.
Andrew Tate nu a răspuns public la interdicţii, deşi a fost contactat de către Sky News.