Angajații de la Finanțe protestează din nou, trezoreriile sunt închise. Marcel Boloș: „Nu sunt de acord ca angajații cu venituri foarte mari să primească și beneficii suplimentare”

Marcel Bolos, minstrul Finantelor. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

UPDATE

„Nu sunt de acord ca angajații cu venituri foarte mari să primească și beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere”, a transmis ministrul Finanțelor Marcel Boloș, aflat vineri în vizită la două trezorerii din Capitală.

Marcel Boloș spune, într-o postare pe Facebook, că a ajuns vineri la două trezorerii din București.

„În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reușit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor și să văd cum lucrează, să înțeleg provocările cu care se confruntă și să împărtășim câteva zâmbete pe parcurs”, scrie ministrul.

Acesta i-a asigurat că toți își primesc salariile și că niciunul nu va trebui să dea examen pentru a-și păstra postul.

„Două aspecte au fost de mare interes și am vrut să fie clare:
1. Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile.
2. Niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul.
Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord și pe care îl voi susține în continuare este ca angajații cu venituri foarte mari să primească și diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere”, susține Boloș.

El este convins însă că este necesară reducerea de cheltuieli.

„Ei, fiind inima financiară a țării, știu mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Angajații de la direcțiile financiare din mai multe județe din țară protestează, vineri, nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Știre inițială

Angajații de la direcțiile financiare din mai multe județe din țară protestează, vineri dimineața, nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Reprezentanții Blocului Național Sindical au anunțat că vineri dimineața sunt proteste în mai multe județe din țară.

„La această oră sunt în desfășurare mai multe proteste ale angajaților din direcțiile financiare din Ploiești, Piatra-Neamț și Iași”, a transmis BNS.

De asemenea, se protestează și în Satu Mare și Cluj.

Angajații au protestat și miercuri în mai multe județe și chiar la sediul Ministerului de Finanțe.

„Sunt mari șanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanțelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanță sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt tratați oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanță. În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în același birou cu salarii diferite”, spunea Vasile Marica, liderul Sed Lex.

Sindicatele din finanțe declanșează proteste naționale. Sunt nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă.

Boloș: Protestul este îndreptăţit din punct de vedere al salarizării

Vineri, întrebat dacă toți angajații din sectorul bugetar își vor primi remunerațiile astăzi, chiar și în situația în care unele trezorerii sunt închise, ministrul Marcel Boloș a dat următorul răspuns: „În cursul acestei zile, vor fi efectuate 16.300 de plăți, însumând peste cinci miliarde de lei.”

Marcel Boloș consideră că protestul desfășurat de angajații din domeniul Finanțelor este justificat în ceea ce privește aspectul salarizării, având în vedere că există discrepanțe în grilele de salarizare. Cu toate acestea, el menționează că proiectul de ordonanță referitor la măsurile fiscal-bugetare nu va afecta negativ persoanele cu venituri mici.

„Impactul nu este atât de semnificativ încât să pună în dificultate bugetul de stat”

În ceea ce privește sursa de finanțare pentru creșterile salariale promise personalului din domeniul Finanțelor, Marcel Boloș a afirmat că „impactul nu este atât de semnificativ încât să pună în dificultate bugetul de stat”. El a subliniat, de asemenea, că este justificat ca angajații să-și exprime revendicările privind salarizarea, deoarece grilele de salarizare sunt în urmă și deoarece aceștia reprezintă instituția cea mai importantă a României.

Citește și:

Exit mobile version