• Cea de-a patra doză de vaccin va fi făcută începând de săptămâna aceasta pentru persoanele vulnerabile din Anglia.
  • Vaccinul va fi disponibil pentru persoanele care au vârsta de peste 75 de ani, pentru rezidenții căminelor de îngrijire și pentru cei imunodeprimați cu vârsta de peste 12 ani.
  • Adulții eligibili vor face fie vaccinul Pfizer, fie Moderna, iar cei care au între 12 și 18 ani vor face vaccinul Pfizer.

NHS anunță că vaccinurile de rapel împotriva COVID-19 pentru milioane de persoane din Anglia vor începe să fie oferite săptămâna aceasta. Milioanelor de persoane vulnerabile din Anglia li se va face a patra doză de vaccin anti-COVID, în încercarea de a spori protecția împotriva coronavirusului.

Vaccinurile de rapel vor fi disponibile pentru rezidenții căminelor de îngrijire, pentru persoanele cu vârsta de peste 75 de ani și pentru persoanele imunodeprimate cu vârsta de peste 12 ani. În total, se așteaptă ca aproximativ cinci milioane de persoane să primească vaccinul, iar aproximativ 600.000 de persoane îți pot rezerva doza în această săptămână.

Adulților eligibili li se va oferi fie vaccinul Pfizer, fie Moderna, iar tuturor persoanelor eligibile cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani li se va oferi vaccinul Pfizer. Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat: „Programul nostru de vaccinare a salvat nenumărate vieți și a construit un zid de apărare care ne-a permis să învățăm să trăim cu COVID. Ca urmare a succesului masiv al implementării de până acum, oferim acum persoanelor de peste 75 de ani și celor mai vulnerabile o doză de rapel de primăvară pentru a-și spori protecția împotriva acestui virus.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Programul de vaccinare COVID-19 va contacta persoanele atunci când le va veni rândul să fie vaccinate din nou și, odată ce au primit o invitație, vor putea să-și facă o programare prin intermediul Sistemului Național de Rezervare, fie online, fie sunând la NHS 119.

Amanda Pritchard, director executiv al NHS, a declarat: „Programul de vaccinare NHS COVID-19 nu s-a oprit în eforturile sale de a proteja oamenii împotriva coronavirusului – aproximativ cinci milioane dintre cele mai vulnerabile persoane vor fi eligibile pentru o doză de primăvară și, începând de mâine, vom începe să oferim grupurilor eligibile un supliment suplimentar de protecție. Am protejat rapid milioane de persoane datorită eforturilor personalului nostru, ajutat de voluntari. Aceștia se vor ridica din nou la următoarea provocare. Nu este nevoie să contactați NHS – atunci când veți fi eligibil pentru doza a patra de protecție, vă vom contacta pentru a vă putea programa la unul dintre sutele de puncte de vaccinare din întreaga țară”.