• Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe cetățeni să fie precauți.
  • Acesta spune ca ei să petreacă, pe cât posibil, noaptea de Anul Nou în aer liber.
  • În prezent, în Anglia, 8.474 de persoane infectate cu COVID sunt internate în spital.

Sajid Javid, secretarul de stat pentru sănătate și asistență socială, a declarat că nu vor mai exista alte restricții Covid în Anglia înainte de Anul Nou. Ministrul Sănătății a spus că oamenii ar trebui „să rămână precauți” și să sărbătorească în aer liber în noaptea de Anul Nou, dacă este posibil.

„Când vom intra în noul an, bineînțeles că vom vedea atunci dacă va fi nevoie să luăm alte măsuri, dar cel puțin până atunci nimic mai mult”, a spus el. Între timp, Anglia a raportat un număr record de cazuri în ziua de Crăciun.

Cifrele au arătat că în Anglia au fost raportate 113.628 de noi infecții pe data de 25 decembrie, 103.558 pe 26 decembrie și 98.515 în ziua de 27 decembrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dr. Sarah Pitt, virusolog la Universitatea din Brighton, a declarat pentru BBC că datele privind cazurile „probabil că sunt subestimate” din mai multe motive, inclusiv faptul că oamenii sunt mai puțin înclinați să se prezinte pentru un test în ziua de Crăciun și întârzierile în procesarea datelor în perioada sărbătorilor.

Ultimele cifre au arătat, de asemenea, că în Anglia se află în prezent în spital 8.474 de persoane cu Covid- cel mai mare număr din martie, dar mult sub vârful de peste 34.000 din iarna trecută. Între timp, guvernul scoțian a declarat că datele provizorii sugerează că în weekendul de Crăciun s-au înregistrat cele mai multe cazuri zilnice înregistrate în Scoția de la începutul pandemiei.

Prim – ministrul Nicola Sturgeon a declarat că valul așteptat de cazuri alimentat de Omicron se materializează. Atât Scoția, cât și Irlanda de Nord au înăsprit regulile pentru a doua zi, în localurile de ospitalitate revenindu-se la servirea exclusiv la masă, iar distanțarea socială revine în mai multe medii.

Primele constatări de săptămâna trecută au sugerat că persoanele infectate cu varianta Omicron, care se răspândește rapid, au fost mai puțin susceptibile de a fi internate în spital – deși este probabil ca o serie de factori să fie examinați atunci când se analizează cazul pentru restricții.

Sajid Javid a declarat că 90% din cazurile din Anglia sunt acum cauzate de varianta Omicron. Datele care apar în Anglia indică o lună foarte dificilă pentru NHS, dar nu una complet copleșitoare. Săptămâna trecută au fost publicate estimări care sugerau că Omicron cauzează boli mai ușoare.