• Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a propus, joi, organizarea unei întâlniri cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la Geneva.
  • Întâlnirea va avea loc în contextul eforturilor diplomatice pentru evitarea unui conflict militar în Ucraina.
  • Secretarul de Stat american a cerut Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei, insistând pentru soluţionarea crizei pe cale diplomatică şi prin aplicarea Acordului de la Minsk.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a propus, joi, organizarea unei întâlniri cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în oraşul elveţian Geneva, în contextul eforturilor diplomatice pentru evitarea unui conflict militar în Ucraina.

„Mai devreme, astăzi, i-am trimis o scrisoare ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, propunându-i să ne întâlnim săptămâna viitoare în Europa, o urmare a discuţiilor noastre din ultimele săptămâni, pentru a discuta despre paşii pe care îi putem adopta pentru a rezolva această criză fără conflict. De asemenea, propunem reuniuni ale Consiliului NATO-Rusia şi ale Consiliului Permanent al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)”, a afirmat Antony Blinken, în discursul rostit joi în Consiliul de Securitate ONU.

„Aceste reuniuni pot deschide drumul pentru un summit al liderilor, în contextul reducerii tensiunilor, pentru a ajunge la înţelegeri asupra preocupărilor reciproce în materie de securitate”, a subliniat Antony Blinken.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Secretarul de Stat american a cerut Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei, insistând pentru soluţionarea crizei pe cale diplomatică şi prin aplicarea Acordului de la Minsk.

Ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a exprimat speranţa că Administraţia Rusiei va accepta reuniunile diplomatice.

„Secretarul Blinken l-a invitat pe ministrul Lavrov la Geneva. Sperăm că vor accepta acest lucru şi că vor alege diplomaţia în locul confruntării”, a declarat LInda Thomas-Greenfield, într-un interviu acordat postului public de radio din SUA (NPR).