• Rusia a declarat că va continua discuțiile diplomatice cu Occidentul pentru a încerca să dezamorseze o criză de securitate.
  • Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a sfătuit pe președintele Vladimir Putin să continue discuțiile cu Occidentul privind cererile de securitate ale Rusiei, pe fondul tensiunilor legate de Ucraina.
  • Lavrov i-a transmis lui Blinken că este necesară continuarea dialogului pragmatic.

Rusia propune continuarea „dialogului pragmatic” cu SUA. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis marţi secretarului de Stat american Antony Blinken, într-o conversaţie prin telefon, că este necesară continuarea dialogului pragmatic” pe tema garanţiilor de securitate.

„Ministrul Serghei Lavrov a transmis că Rusia consideră inadmisibilă retorica agresivă a Washingtonului şi a aliaţilor apropiaţi. A fost evidenţiată necesitatea continuării acţiunilor comune, aşa cum au convenit preşedinţii Vladimir Putin şi Joseph Biden în conversaţia din 12 februarie, în contextul propunerilor privind garanţiile de securitate transmise de Statele Unite şi de NATO”, a comunicat Ministerul rus de Externe, conform agenţiilor Sputnik şi Reuters.

Serghei Lavrov a cerut Statelor Unite şi aliaţilor SUA să se implice într-un dialog pragmatic pe o întreagă serie de probleme semnalate de Rusia, cu accent pe principiul indivizibilităţii securităţii„, a precizat Ministerul de Externe de la Moscova, precizând că discuţia dintre Serghei Lavrov şi Antony Blinken a avut loc la iniţiativa Washingtonului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Rusia vrea să continue negocierile cu SUA şi Alianţa Nord-Atlantică pe tema măsurilor în sensul controlului armamentului şi creşterii transparenţei privind activităţile militare, a declarat marţi după-amiază preşedintele rus, Vladimir Putin, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Lavrov i-a mai spus lui Blinken în timpul convorbirii că retorica agresivă umflată de Washington este inacceptabilă.