• Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Washingtonul că duce o „campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă, în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken.
  • Lavrov a mai declarat că Washingtonul şi Bruxellesul au ignorat cerinţele de securitate cheie ale Rusiei.
  • Președinții Joe Biden și Vladimir Putin vor avea, astăzi, o discuție telefonică, pe fondul îngrijorărilor Occidentului că războiul ar putea izbucni în orice moment în Ucraina.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Washingtonul că duce o „campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă, în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a anunţat, sâmbătă, Ministerul de Externe rus, citat de Reuters și France Press.

„Campania de propagandă lansată de Statele Unite şi aliaţii săi cu privire la o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei are ca scop provocarea, încurajând autorităţile de la Kiev” să se lanseze într-o „rezolvare militară a problemei Donbasului”, potrivit acestui comunicat, ce face referire la regiunea din estul Ucrainei, de la graniţa cu Rusia, unde forţele ucrainene se luptă de opt ani cu separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova, conform Agerpres.

Potrivit comunicatului, care rezumă convorbirea telefonică purtată, sâmbătă, cu Blinken, Lavrov a mai declarat că Washingtonul şi Bruxellesul au ignorat cerinţele de securitate cheie ale Rusiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Rusia a acumulat forţe militare în apropierea Ucrainei, alimentând temerile că ar putea să o invadeze. Moscova a respins, în repetate rânduri, acuzațiile Washingtonului, spunând că a masat peste 100.000 de soldați în apropiere de granița cu Ucraina pentru a-și asigura propria securitate împotriva agresiunii NATO.

Președinții Joe Biden și Vladimir Putin vor avea, astăzi, o discuție telefonică, pe fondul îngrijorărilor tot mai crescute ale Occidentului că războiul ar putea izbucni în orice moment în Ucraina, scrie Reuters.

Vladimir Putin a cerut ca dialogul telefonic să aibă loc luni, a dezvăluit un oficial de la Casa Albă, dar Joe Biden a insistat să discute cât mai curând posibil, în contextul în care Washingtonul a enumerat dovezi tot mai puternice privind un posibil atac în Ucraina.