• Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri că, „dacă depinde de Rusia, nu va fi război” cu Ucraina.
  • Președintele Vladimir Putin a citit răspunsurile date de SUA și NATO și va decide care este umătoarea mișcare pe care o va face Rusia.
  • Ucrainenii sunt îngrijorați din cauza faptului că tot mai mulți soldați ruși vin către granița cu ei.

„Dacă depinde de Rusia, atunci nu va fi război. Noi nu vrem război. Dar dacă calci agresiv pe interesele noastre sau să ignori interesele noastre, nu vom permite, a spus ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-un interviu pentru presa rusă, referindu-se la tensiunile din relația cu Ucraina și cu Occidentul.

Lavrov a anunțat lumea întreagă la primele ore ale dimineții că Putin a citit răspunsurile scrise ale SUA si NATO si că el va decide care este următoarea mișcare a Rusiei. Putin a discutat azi cu Emmanuel Macron. I s-a plâns că documentele NATO și SUA nu au abordat principalele preocupări ale Moscovei, aluzie la faptul că NATO refuză să opreasca integrarea Ucrainei.

Ucrainenii se plâng însă că, în ciuda declarațiilor pașnice, sunt din ce în ce mai mulți soldați ruși la graniță. Presa vorbește de 130 de mii. Serghei Lavrov îl invită pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Rusia, să discute cu Putin despre normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Lavrov a mai declarat presei ruse că se așteaptă să îl reîntâlnească pe omologul american Antony Blinken, în următoarele câteva săptămâni. John Sullivan, ambasadorul SUA la Moscova, susține că, în timp ce spune că dorește pacea, Rusia are pistolul pe masă. Ambasadorul SUA caracterizează stilul de negociere al Moscovei ca fiind „amenințător”.

„Rusia a adus (la graniță) cu 300 de tancuri mai multe decât în ​​primăvara trecut. Observăm mișcarea a șase nave mari de debarcare din flota nordică și baltică a Rusiei, care acum au intrat în Marea Mediterană și ar putea ajunge în Marea Neagră, a spus Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.