• Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat că preşedintele Volodimir Zelenski poate vizita Rusia pentru a discuta cu Putin despre normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări.
  • Acesta a sugerat că întâlnirea ar putea avea loc la Moscova sau la Sochi.
  • Totodată, potrivit Reuters, Lavrov a apreciat că propunerile primite din partea SUA sunt mai bune decât cele venite de la NATO

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este dispus să aibă o întâlnire cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, pentru discuţii despre normalizarea relaţiilor bilaterale, a anunţat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat că preşedintele Volodimir Zelenski poate vizita Rusia pentru a discuta cu Putin despre normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări. Acesta a sugerat că întâlnirea ar putea avea loc la Moscova sau la Sochi.

În interviul transmis live în Rusia, șeful diplomaţiei ruse a răspuns mai multor întrebări legate de tensiunile cu Occidentul și la posibilitatea izbucnirii unui război în Ucraina. În același timp, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avertizat că există „o posibilitate reală” ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Totodată, potrivit Reuters, Lavrov a apreciat că propunerile primite din partea SUA sunt mai bune decât cele venite de la NATO în ceea ce priveşte garanţiile de securitate cerute de Moscova, şi a menţionat că preşedintele rus Vladimir Putin va decide cu privire la felul în care va răspunde acestor propuneri, scrie Agerpres.

Șeful diplomaţiei ruse a mai declarat că se aşteaptă să aibă o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în următoarele două săptămâni.