• Antony Blinken a fost testat pozitiv pentru COVID-19.
  • Acesta prezintă simptome ușoare ale virusului și este vaccinat cu schema completă.
  • Kamala Harris a fost testată pozitiv, de asemenea, având o săptămână de când nu s-a întors la muncă.

Secretarul de stat american Antony Blinken a fost testat pozitiv miercuri pentru COVID-19, a anunțat Departamentul de Stat, în cea mai recentă situație în care un înalt oficial al administrației Biden a contractat virusul.

Blinken, care „este vaccinat cu schema completă împotriva virusului”, prezintă „simptome ușoare”, a precizat purtătorul de cuvânt Ned Price într-un comunicat. Blinken a fost testat negativ în dimineața zilei de miercuri, precum și marți.

Înaltul diplomat nu s-a întâlnit personal cu președintele american Joe Biden „de câteva zile”, iar Biden nu este considerat un contact apropiat, potrivit lui Price. Blinken se va izola la domiciliu și va lucra virtual și „așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la Departament și să își reia toate îndatoririle și călătoriile cât mai curând posibil”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Diagnosticul lui Blinken vine la o săptămână după ce vicepreședintele Kamala Harris a fost testată pozitiv. Nu este clar când și-ar putea relua Blinken îndatoririle în persoană, dar Harris nu s-a întors la Casa Albă timp de aproximativ o săptămână, în timp ce a așteptat să fie testată negativ.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, s-a îmbolnăvit de COVID-19 de două ori, inclusiv o dată în martie și o dată mai devreme, în octombrie, când a fost nevoită să anuleze planurile de a-l însoți pe Biden la summitul G-20 de la Roma.

Blinken a participat sâmbătă seară la dineul corespondenților de la Casa Albă, precum și la alte evenimente din Washington legate de dineu, care a avut loc într-o sală mare de bal a unui hotel cu peste 2.000 de participanți. În zilele care au trecut de atunci, mai mulți reporteri au fost testați pozitiv. Participanților la dineu li s-a cerut să prezinte o dovadă de vaccinare, precum și un test COVID negativ, deși la alte evenimente din weekend s-a cerut doar dovada vaccinării.

Blinken era așteptat să vorbească miercuri la un eveniment al Agenției ONU pentru refugiați la ambasada din Kuweit.