• Potrivit procesului, rănirea a avut loc în mai 2020, în timp ce B.G., pe atunci în vârstă de 12 ani, se uita la Netflix pe iPhone-ul său în timp ce purta un AirPod conectat la telefon în urechea dreaptă.
  • Familia spune că o alertă Amber, care notifică utilizatorii cu privire la copii dispăruți și răpiți, a produs brusc un nivel sonor „zdrobitor” care a rupt timpanul lui B.G. și i-a afectat urechea internă.
  • Ca urmare, B.G. are o pierdere permanentă a auzului și tinitus, suferă de amețeli și trebuie să poarte un aparat auditiv, potrivit procesului.

Compania Apple a fost dată în judecată de familia unui copil din Texas care ar fi suferit o pierdere permanentă a auzului în urma unei alerte Amber pe căștile wireless AirPod ale companiei, potrivit Reuters.

În procesul depus luni la tribunalul federal din San Jose, California, părinții, Carlos Gordoa, Ariani Reyes și fiul lor, identificat ca B.G., au declarat că AirPods sunt defecte deoarece redau alertele la un volum periculos, indiferent de volumul setat de utilizator. Ei au acuzat compania de neglijență gravă și fraudă.

Potrivit procesului, rănirea a avut loc în mai 2020, în timp ce B.G., pe atunci în vârstă de 12 ani, se uita la Netflix pe iPhone-ul său în timp ce purta un AirPod conectat la telefon în urechea dreaptă.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Familia spune că o alertă Amber, care notifică utilizatorii cu privire la copii dispăruți și răpiți, a produs brusc un nivel sonor „zdrobitor” care a rupt timpanul lui B.G. și i-a afectat urechea internă. Ca urmare, B.G. are o pierdere permanentă a auzului și tinitus, suferă de amețeli și trebuie să poarte un aparat auditiv, potrivit procesului.

Familia a declarat că Apple știa că AirPods redau alerte extrem de puternice din plângerile online care datează din 2019 de la utilizatori care au observat că AirPods nu ajusta volumul alertelor pentru a se potrivi cu cel al mediilor pe care le redau.

Viața acestui băiat a fost grav alterată pentru că Apple nu a oferit un avertisment cu privire la nivelurile de volum ale AirPods, ceea ce a dus la pierderea permanentă a auzului”, a declarat Tej Paranjpe de la PMR Law, avocatul familiei, într-un comunicat.