• Cu ocazia Zilei Mondiale Împotriva Homofobiei Mbappe și Messi au jucat cu tricouri în culorile curcubeului, ca să-și arate sprijinul față de comunitatea LGBTI+.
  • Idrissa Gueye, mijlocaș la PSG, a refuzat să joace cu tricoul LGBTI+.
  • Jucătorul s-a dat lovit și la meciul din sezonul trecut în care PSG a purtat un echipament similar.

Idrissa Gueye, mijlocaș la PSG, a refuzat să joace cu tricoul LGBTI+. A fugit de curcubeu și acum va fi sancționat. Mijlocașul lui PSG Idrissa Gueye nu a jucat în meciul din weekend contra celor de la Montpellier pentru că a refuzat să poarte echipamentul ales de echipa sa.

Cu ocazia Zilei Mondiale Împotriva Homofobiei Mbappe, Messi, Sergio Ramos au jucat cu tricouri în culorile curcubeului, ca să-și arate sprijinul față de comunitatea LGBTI+. Doar senegalezul Gueye a avut o problemă cu asta, așa că a fost scos din echipă.

,,E o situație pe care o vom rezolva intern„, spun cei de la PSG. Jucătorul s-a dat lovit și la meciul din sezonul trecut în care PSG a purtat un echipament similar. A susținut atunci că suferă de gastroenterită.
Valerie Pecresse a criticat gestul fotbalistului și cere ca acesta să fie sancționat. ,,Tinerii se identifică cu fotbaliștii. Aceștia au datoria să dea un exemplu„, a spus fosta candidată la președinția Franței.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

În Marea Britanie, jucătorul lui Blackpool, Jake Daniels, e primul fotbalist profesionist aflat în activitate care s-a declarat public gay. ,,Mă simt pregătit să-mi spun povestea. De când le-am mărturisit apropiaților și colegilor, am scăpat de mult stres”, a spus jucătorul de 17 ani.”

O asociaţie care luptă împotriva homofobiei în sport, Rouge Direct, aşteaptă o lămurire din partea lui Idrissa Gana Gueye pe acest subiect.

,,Homofobia nu este o opinie, ci o crimă. LFP şi PSG trebuie să-i ceară lui Gana Gueye să dea explicaţii şi foarte repede. Şi să fie sancţionat dacă este necesar”, a scris asociaţia pe Twitter.

Toate cele 20 de echipe din Ligue 1 au purtat culorile mișcării LGBTIQ+ pe tricourile de joc în cadrul etapei cu numărul 37.

Idrissa Gueye joacă pentru PSG din iulie 2019 și mai are contract până în vara anului 2023.