• România e mai digitalizată decât știu și cred cei care ne conduc. Surpriza a venit chiar de la recensământul făcut pentru prima dată online.
  • Nu e clar ce anume i-a motivat pe cei din mediul rural să completeze formularul de recensământ- posibil ziua liberă, însă putem bănui ceea ce i-ar fi demotivat pe ceilalți din mediul urban să îl completeze.
  • Nedumerire mare a fost și pentru completarea locului nașterii, motiv pentru care INS a făcut o postare dedicată pe Facebook.

România e mai digitalizată decât știu și cred cei care ne conduc. Surpriza a venit chiar de la recensământul făcut pentru prima dată online.

În aproape jumătate dintre județele țării, oamenii din mediul rural au fost mai harnici la autorecenzare decât cei din mediul urban. Județul Dâmbovița e cel cu cea mai mare pondere de populație rurală care și-a făcut recensământul pe internet.

Nu e clar ce anume i-a motivat pe cei din mediul rural să completeze formularul de recensământ- posibil ziua liberă, însă putem bănui ceea ce i-ar fi demotivat pe ceilalți din mediul urban să îl completeze.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Variantele pentru informațiile despre locuință, de exemplu, sunt ca un adevărat labirint. „Apă curentă în afara locuinței, dar în interiorul clădirii, în sistem propriu” sau „Are apă curentă în afara locuinței, dar în interiorul clădirii, din sistem propriu, cu cazan pentru producere combinată de căldură și apă caldă”.

Nedumerire mare a fost și pentru completarea locului nașterii, motiv pentru care INS a făcut o postare dedicată pe Facebook.

Cert e ca INS considera recenzarea online un succes, motiv pentru care a prelungit perioada de completare a datelor pentru 27 mai. Peste 400.000 de chestionare completate zilnic, iar până în prezent aproape 9 milioane de români s-au autorecenzat.