• Finanțarea a fost destinată sprijinirii celor afectați de conflicte, insecuritate, strămutări forțate și șocuri climatice”.
  • UE a afirmat că acestea reprezintă principala sursă de nevoi umanitare în lume”.
  • Africa de Est și de Sud va primi 330,7 milioane de euro.

Africa va absorbi aproape 40% din bugetul Uniunii Europene (UE) pentru 2023 destinat nevoilor umanitare globale, în condițiile în care continentul se confruntă cu factori de criză majoră, precum schimbările climatice și războaiele.

Săptămâna trecută, UE a dezvăluit că, pentru acest an, a alocat 1,7 miliarde de europentru crizele umanitare provocate de om, care rezultă din războaie cu încălcări deseori generalizate ale dreptului umanitar internațional, conflicte sau izbucniri de violență”. UE a afirmat că acestea reprezintă principala sursă de nevoi umanitare în lume”.

Dezastrele naturale, cum ar fi inundațiile sau seceta, alimentate de schimbările climatice, agravează în mod frecvent cererile care decurg din aceste crize, a declarat UE. Burkina Faso, Mali, Mauritania, Niger, Republica Centrafricană, Ciad, Camerun și Nigeria vor primi 181,5 milioane de euro.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Finanțarea a fost destinată sprijinirii celor afectați de conflicte, insecuritate, strămutări forțate și șocuri climatice”, a precizat UE într-un comunicat. Potrivit blocului european, sumele datorate unora dintre aceste țări, în special celor din bazinul lacului Ciad, sunt următoarele: Nigeria 34 de milioane de euro; Niger 25 de milioane de euro, Ciad 26,5 milioane de euro și Camerun 17 milioane de euro.

Africa de Est și de Sud va primi 330,7 milioane de euro pentru programe care răspund nevoilor persoanelor afectate de conflicte pe termen lung” în Republica Democratică Congo (RDC) și celor strămutate din cauza schimbărilor climatice, precum și a conflictelor armate din Sudan, Sudanul de Sud, Uganda și Cornul Africii”.