• Moscova este aproape” implicată într-un război terestru total cu aliații occidentali ai Kievului, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care are un caracter de șoim.
  • El a susținut că Occidentul plănuiește de zeci de ani să eradicheze limba” și cultura” rusă și că războiul din Ucraina este scena pentru ca ei să-și ducă la îndeplinire complotul.
  • Lavrov a mai afirmat că Moscova a vrut să negocieze cu Kievul în primele săptămâni și luni ale războiului, dar că aliații occidentali ai Kievului i-au convins să nu facă acest lucru.

Moscova este „aproape” implicată într-un război terestru total cu aliații occidentali ai Kievului, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care are un caracter de șoim. Comentariile lui Lavrov, cu ocazia unei vizite în Africa de Sud, au corespuns temerilor exprimate de șeful său Vladimir Putin în repetate rânduri pe parcursul războiului, care se apropie de deprimanta aniversare de un an, în februarie.

El a susținut că Occidentul plănuiește de zeci de ani să eradicheze limba” și cultura” rusă și că războiul din Ucraina este scena pentru ca ei să-și ducă la îndeplinire complotul. În timpul unei conferințe de presă, el a declarat: Când vorbim despre ceea ce se întâmplă în Ucraina – este un război, nu unul hibrid, aproape un război real, pe care Occidentul îl plănuiește de mult timp împotriva Rusiei. Scopul este de a distruge tot ceea ce este rusesc, de la limbă la cultură, care se află în Ucraina de secole și de a interzice oamenilor să vorbească în limba lor maternă”.

Lavrov a mai afirmat că Moscova a vrut să negocieze cu Kievul în primele săptămâni și luni ale războiului, dar că aliații occidentali ai Kievului i-au convins să nu facă acest lucru. Anul trecut, Putin a făcut afirmații îndrăznețe similare fără nico dovadă. Comentariile lui Lavrov, cu ocazia unei vizite în Africa de Sud, au fost similare cu cele făcute anul trecut, afirmând că țara sa era pentru discuții, dar că aliații occidentali ai Ucrainei au împiedicat acest lucru.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

SUA și alte națiuni occidentale au declarat că Rusia nu este serioasă în ceea ce privește negocierile pentru a pune capăt războiului, care va marca luna viitoare aniversarea de un an.

Este bine cunoscut faptul că am susținut propunerea părții ucrainene de a negocia la începutul operațiunii militare speciale și, până la sfârșitul lunii martie, cele două delegații au convenit asupra principiului de a soluționa acest conflict”, a declarat Lavrov.

Este bine știut și a fost publicat deschis faptul că colegii noștri americani, britanici și unii colegi europeni au spus Ucrainei că este prea devreme pentru a negocia, iar aranjamentul care a fost aproape convenit nu a fost niciodată revizuit de regimul de la Kiev.”

Rusia a respins în mod repetat cererile ucrainenilor și ale Occidentului de a se retrage complet din Ucraina ca o condiție pentru orice negocieri. Președintele Joe Biden a indicat că ar fi dispus să discute cu Putin dacă liderul rus ar demonstra că dorește în mod serios să pună capăt invaziei. Lavrov se află la Pretoria pentru discuții cu omologul său sud-african, Naledi Pandor, în timp ce Rusia face presiuni pentru a întări legăturile cu cea mai dezvoltată țară africană și un aliat istoric, pe fondul conflictului actual din Ucraina.

Africa de Sud a fost considerată ca fiind cea mai importantă dintre mai multe națiuni africane care a adoptat o poziție neutră față de război și a refuzat să condamne invazia Rusiei – spre dezamăgirea SUA și a altor parteneri occidentali care, de asemenea, consideră Africa de Sud ca fiind esențială pentru planurile lor de a construi relații în Africa. Lavrov s-a întâlnit cu Pandor în capitală și este de așteptat să viziteze și alte țări africane în cadrul călătoriei sale. Aceasta este a doua vizită a lui Lavrov în Africa în decurs de șase luni, în timp ce Rusia încearcă să obțină sprijin.

Războiul din Ucraina și impactul acestuia asupra celor 1,3 miliarde de locuitori ai Africii, care include creșterea prețurilor globale la petrol și alimente, este de așteptat să fie în centrul atenției în timpul discuțiilor lui Lavrov cu Pandor.

Suntem pe deplin conștienți de faptul că, oriunde ar exista în lume, conflictele au un impact negativ asupra noastră, a tuturor, iar în calitate de țări în curs de dezvoltare, acestea au un impact deosebit asupra continentului african”, a declarat Pandor.

Acesta este motivul pentru care, ca Africa de Sud, afirmăm în mod constant că vom fi întotdeauna gata să sprijinim soluționarea pașnică a conflictelor de pe continent și de pe tot globul.”

Africa de Sud continuă să mențină legături puternice cu Rusia după ce Uniunea Sovietică a sprijinit actualul partid de guvernământ al țării, Congresul Național African, pe vremea când acesta era o mișcare de eliberare care lupta pentru a pune capăt sistemului de represiune al apartheidului împotriva majorității negrilor din Africa de Sud.

Această relație este în mare parte ceea ce a determinat Africa de Sud să se abțină de la un vot al Națiunilor Unite de anul trecut care condamna acțiunile Rusiei în Ucraina.

În pofida neutralității exprimate de Africa de Sud în ceea ce privește Ucraina, vizita lui Lavrov are loc la câteva zile după ce forțele armate din această țară au anunțat că luna viitoare vor organiza exerciții comune cu forțele navale rusești și chineze în largul coastei sale estice. Vizita lui Lavrov în Africa de anul trecut a fost urmată îndeaproape de călătoria secretarului de stat american Antony Blinken în Africa de Sud, care a fost văzută ca o încercare a SUA de a contracara extinderea influenței rusești pe un continent important din punct de vedere strategic.