• Mai mulţi turişti români au fost reţinuţi în Mexic în ultimele zile
  • Românii reţinuţi nu au primit explicaţii despre situaţia în care se află
  • Multor persoane le-au fost confiscate telefoanele
  • MAE: „Autorităţile mexicane au intensificat controalele la punctele de frontieră”

Ai auzit deja de românii reţinuţi în Mexic, imediat după ce actele le-au fost luate la control în aeroport. Ministerul Afacerilor Externe spune că autorităţile mexicane ar fi reţinut mai mulţi români pe baza răspunsurilor cetăţenilor la interviul realizat la sosirea în ţară. Scopul lor nu ar fi fost justificat corespunzător. Pe de altă parte, au fost identificate alerte la verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor reţinute, conform datelor MAE.

Ambasada României la Ciudad de Mexico a semnalat situaţia Ministerului Afacerilor Externe mexican care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de ceea ce se întâmplă acolo. În plus, ambasada spune că astfel de decizii ar trebui fundamentate solid şi implementate cu respectarea strictă a drepturilor cetăţenilor români.

MAE precizează că autroităţile mexicane au intensificat controalele la punctele de frontieră. Aproximativ 50 de români s-ar afla continuare în aeroportul din Cancun în așteptarea curselor de retur.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe este în dialog cu Ambasada Statelor Unite Mexicane la Bucureşti în vederea clarificării situaţiilor semnalate şi a identificării în cel mai scurt timp a unor soluţii cu privire la accesul turiştilor români în Mexic”, conform MAE.

Românii aflaţi în această situaţie dificilă pot suna la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico – 00 52 55 38 833 072 sau la Ambasada României din Ciudad de Mexico – 00 52 55 5280 0447.