• Acum, mulți alegători din Ladispoli și din întreaga Italie privesc spre Giorgia Meloni, fondatoarea organizației Brothers of Italy.
  • Meloni are opinii dure în ceea ce privește imigrația în masă.
  • Italienii doresc o schimbare radicală, epocală, și avem nevoie ca aceasta să vină printr-un proces democratic, a declarat Carlo Morelli, un fost alegător de stânga.

Atunci când extrema dreaptă a preluat puterea în Ladispoli, un oraș balnear de lângă Roma, în 2017, punând capăt la 20 de ani de administrație de stânga, printre prioritățile sale s-a numărat și botezarea unei piețe cu numele lui Giorgio Almirante, ministru în timpul dictaturii lui Benito Mussolini și fondator al Mișcării Sociale Italiene neofasciste.

Protestele din partea grupurilor antifasciste nu au reușit să zădărnicească planul, iar în 2019 placa cu numele a fost dezvelită în timpul unei ceremonii care a inclus o binecuvântare din partea preotului bisericii din aceeași piață. Almirante a fost descris de primarul Alessandro Grando, care a câștigat un al doilea mandat în iunie, ca fiind părintele socialismului italian de dreapta și punct de referință pentru mulți italieni.

Acum, mulți alegători din Ladispoli și din întreaga Italie privesc spre Giorgia Meloni, fondatoarea organizației Brothers of Italy (Frații Italiei), un descendent al MSI, ca punct de referință, în timp ce țara se pregătește pentru alegerile anticipate din 25 septembrie.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Italienii vor o schimbare

Italienii doresc o schimbare radicală, epocală, și avem nevoie ca aceasta să vină printr-un proces democratic, a declarat Carlo Morelli, un fost alegător de stânga, a cărui loialitate este acum față de Brothers of Italy. Cred că Meloni este persoana potrivită pentru a aduce această schimbare.

Meloni, în vârstă de 45 de ani, ar putea fi pe cale să își îndeplinească aspirația de a deveni prima femeie prim-ministru al Italiei. Formațiunea sa politică a trecut de la abia dacă a obținut 4% din voturi la alegerile generale din 2018 la cea mai populară din Italia, urcând și mai mult în sondajele publicate vineri, după prăbușirea guvernului lui Mario Draghi.

Brothers of Italy conduce o alianță care include Liga de extremă dreapta a lui Matteo Salvini și Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, care se preconizează că va câștiga cu o majoritate clară. Căderea surprinzătoare a guvernului Draghi i-a luat pe mulți prin surprindere, în parte pentru că Italia nu a avut niciodată o campanie electorală în timpul verii. Italienii se adună pe plaje, iar politica este ultimul lucru la care se gândesc. Pe măsură ce se apropie alegerile, este dificil să te gândești la altceva.

Morelli s-a aflat printre cei care se bucurau de apusul soarelui pe porțiunea de coastă din Ladispoli în acest weekend. Stânga a făcut o mulțime de greșeli și nu a avut nicio legătură cu oamenii, a susținut el. Partidele de dreapta, în schimb, au idei concrete și cuprinzătoare. Despre Meloni, el a spus: „Este foarte carismatică, sinceră și nu creează iluzii.

Cine este Giorgia Meloni

Meloni, născută în Garbatella, o zonă muncitorească din Roma, a fost președinta aripii de tineret a Alianței Naționale, un partid care a apărut din MSI. Ea a fost ministru al tineretului în guvernul Berlusconi din 2008-2011, înainte de a fonda Brothers of Italy.

Președinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din septembrie 2020, ea s-a străduit să remodeleze Brothers of Italy ca un campion conservator al patriotismului. Acest lucru a ajutat partidul să avanseze, a declarat Francesco Giubilei, autorul cărții Giorgia Meloni: The Revolution of the Conservatives (Giorgia Meloni: Revoluția conservatorilor). De asemenea, a ajutat și faptul că Frații Italiei a fost singurul partid care a rămas în afara guvernului lui Draghi.

Meloni are opinii dure în ceea ce privește imigrația în masă, a descris avortul ca fiind o înfrângere și se opune căsătoriilor între persoane de același sex și creșterii copiilor. În iunie, ea a călătorit la Marbella pentru a ține un discurs controversat la un miting organizat de omologul său spaniol de extremă dreapta, Vox. Da familiei naturale! Nu lobby-urilor LGBT!, a strigat ea.