Arafat, despre noile măsuri de relaxare: „Dacă într-un birou este o persoană nevaccinată, toți trebuie să poarte mască”

Raed Arafat Mediafax Foto

Noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie au fost anunțate, joi, la finalul ședinței Executivului de către premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și miniștrii Claudiu Năsui și Ioana Mihăilă. Noile măsuri, AICI.

Raed Arafat, șeful DSU, a fost întrebat cine va verifica persoanele vaccinate în cadrul unui eveniment, iar acesta a răspuns: „Cei de la intrare trebuie să se asigure că perticipanții au fie pe hârtie, fie pe telefon adeverința de vaccinare”.

Arafat a spus ca la evenimente ar putea exista și controale ale Poliției: „Cu siguranță pot exista controale. Nu pot spune ce sancțiuni vor fi, dar cu siguranță vor exista. Noi speram ca oamenii să respecte regulile”.

Ar putea fi o formă de discriminare? Arafat: „Dacă nu aveam acces la vaccin, era o problemă, dar vaccin este. Nu mai e problemă de discriminare, ci de sănătate publică”.

Șeful DSU a vorbit și despre exceptarea la purtarea măștii în birou. „În orice birou unde sunt până la 5 persoane vaccinate, pot lucra fără mască, dar nu în spații comune. Urmează si alte etape. Dacă e o singură persoană nevaccinată, toți trebuie să poarte mască”.