• Copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul din Suceava
  • Poliția a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă
  • Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că bebelușul avea probleme medicale preexistente și era născut prematur

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunță că va face o anchetă după ce un bebeluș a murit chiar după botezul oficiat la Biseria „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Suceava.

Totodată, Arhiepiscopia Sucevei arată că „dacă îngăduie curmarea unei vieţi înainte de vreme, este pentru că Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale”.

În tratatul său „Despre copiii care mor timpuriu”, Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, Care se îngrijeşte de existenţa acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă. Iar dacă îngăduie curmarea unei vieţi înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preştiinţa Sa, Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, ştiut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră”, conform Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor anunță și că „a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare”.

„Dincolo de acestea, înălţăm rugăciune smerită către Dumnezeu, Care ne-a certat prin această întâmplare, pentru a ne lumina mintea şi a îndrepta viața noastră”, conform sursei citate.

Bebelușul de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

Copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul din Suceava, în acest caz fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că bebelușul avea probleme medicale preexistente și era născut prematur.

Potrivit unei petiții postate pe campaniamea.declic.ro, Biserica Ortodoxă Română trebuie să modifice ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță. Petiția a adunat, în aproximativ două ore, aproape 3.000 de semnături.