• Armata le-a prezentat autorităților locale situația de securitate de la granița României.
  • Autoritățile locale au atribuții referitoare la pregătirea populației și economiei pentru apărare.
  • MApN are obligația să-i pregătească pe prefecți, președinți Consilii Județene și primari.

Armata a făcut ședință cu autoritățile locale din Brăila, Constanța, Galați și Tulcea, în urma atacurilor tot mai dese ale Rusiei la granița noastră, conform Ministerului Apărării.

„Statul Major al Apărării a organizat marţi, 26 septembrie, în sistem videoconferinţă, o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea. Activitatea a urmărit optimizarea coordonării interinstituţionale în contextul situaţiei de securitate determinată de evoluţia agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”, a transmis Ministerul Apărării.

Florin Jipa: Armata a informat autoritățile locale

Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării și Securității, spune că: Autoritățile locale au fost informate despre situația de securitate, s-a vorbit și despre coordonarea privind comunicare publică în cazul în care vor apărea atacuri noi.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Totuși nu știm dacă s-a stabilit ceva concretpentru protecția românilor de la graniță deși ei s-au arătat speriați de evenimente, mai ales că în urmă cu două zile nu a funcționat nici sistemul RO-Alert”, a adăugat Florin Jipa.

„Nu știm nici dacă s-a dat oridinul pentru distrugerea dronelor rusești deoarce aici trebuie transmis un mesaj public puternic și n-am văzut din partea președintelui și nici a premierului acest mesaj”, a încheiat Florin Jipa.

Citește și: