Armata Chinei amenință, oficial, SUA: „Taiwanul face parte din China”

Armata Chinei e pregătită de război Chinezii au vorbit pentru prima dată, oficial, despre exercițiul militar dedicat intențiilor SUA de a apăra Taiwanul. Foto: Hepta
  • Armata Chinei a vorbit pentru prima dată, oficial, despre exercițiul militar dedicat intențiilor SUA de a apăra Taiwanul.
  • Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) a efectuat o patrulă „combinată” de pregătire pentru luptă în apele și spațiul aerian din jurul insulei Taiwan, ca avertisment împotriva sprijinului recent al SUA pentru forțele „independenței Taiwanului”.
  • Colonelul senior Shi Yi, purtător de cuvânt al Armatei, a transmis un mesaj clar SUA, prin care amenință cu un conflict armat dacă cineva intervine în chestiunea Taiwanului.

Armata Chinei a vorbit, oficial, despre exercițiul militar dedicat intențiilor SUA de a apăra Taiwanul. Colonelul senior Shi Yi, purtător de cuvânt al Armatei chineze a transmis un mesaj clar Statelor Unite ale Americii și partenerilor din regiune, care și-au declarat suportul militar pentru a apăra independența Taiwanului.

„Taiwanul face parte din China, iar Comandamentul Teatrului de Est al PLA este hotărât să salveze suveranitatea națională, pacea și stabilitatea regională”, a transmis purtătorul de cuvânt, conform CGTN.

Rusia şi China au organizat primul exerciţiu militar de la începutul războiului din Ucraina, ca răspuns la vizita lui Joe Biden din Japonia.

Rusia şi China au trimis bombardiere deasupra Mării Japoniei, iar avioanele au continuat spre sud, spre Marea Chinei de Est, potrivit Sky News.

Oficialii sud-coreeni au confirmat între timp că două avioane militare din China şi patru aparate de luptă din Rusia au intrat în zona lor aeriană.

Informaţia a fost confirmată de ruşi. Avioane militare ruseşti şi chinezeşti au efectuat exerciţii comune de patrulare în regiunea Asia-Pacific, a anunţat marţi Ministerul Apărării din Rusia, potrivit Reuters.

Patrularea comună a durat 13 ore deasupra mărilor Japoniei şi Chinei de Est şi a implicat bombardiere strategice ruseşti Tu-95 şi avioane chinezeşti Xian H-6, a precizat ministerul, potrivit Reuters.