• Oficialii militari chinezi au primit ordin să se pregătească să invadeze Taiwanul”, alimentând temerile privind un al treilea război mondial.
  • Șeful CIA, Burns, a declarat: „Evaluarea noastră la CIA este că nu aș subestima ambițiile președintelui Xi în ceea ce privește Taiwanul.”
  • Generalul Mike Minihan, din cadrul US Air Force, a scris în timpul unei note interne: Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că vom lupta în 2025″.

Oficialii militari chinezi au primit ordin să se pregătească să invadeze Taiwanul”, alimentând temerile privind un al treilea război mondial. Șefii CIA au confirmat că informații” legate de președintele chinez Xi Jinping dezvăluie că acesta le-a spus militarilor săi să înceapă să se pregătească pentru o acțiune în Taiwan până în 2027.

William Burns, actualul director al CIA, a avertizat că, chiar și după speranțele inițiale, Xi a fost neliniștit” de longevitatea războiului dintre Rusia și Ucraina, se așteaptă ca liderul chinez să facă presiuni pentru o invazie. Aceasta vine în contextul în care oficialii CIA refuză să îl subestimeze” pe președintele chinez, pe masură ce tensiunile cresc în perspectiva unei viitoare invazii a Taiwanului. Șeful CIA, Burns, a declarat: „Evaluarea noastră la CIA este că nu aș subestima ambițiile președintelui Xi în ceea ce privește Taiwanul.”

El a mai precizat că legăturile dintre China și Rusia nu prezintă nicio limită” și că aliații occidentali ai Ucrainei ar face o greșeală dacă ar subestima” relația dintre cele două. Burns a adăugat: Cred că este o greșeală să subestimăm angajamentul reciproc față de acest parteneriat, dar nu este o prietenie total fără limite. Acum, asta nu înseamnă că a decis să desfășoare o invazie în 2027, sau în orice alt an, dar este o reamintire a seriozității concentrării sale și a ambiției sale.”

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

O astfel de ambiție” a stârnit îngrijorarea altor membri ai prezenței militare a Statelor Unite, un membru al eșalonului superior considerând că un război va izbucni chiar peste doi ani, în 2025. Generalul Mike Minihan, din cadrul US Air Force, a scris în timpul unei note interne: Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că vom lupta în 2025″.

Acest lucru vine în contextul în care continuă îngrijorările legate de relația dintre China și Rusia, China urmărind o strategie de invazie a Taiwanului similară cu cea a invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit news.com.au. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat: Trebuie să rămânem uniți și fermi, rămânând împreună pentru libertate și democrație.”