SUA cataloghează oficial gruparea rusă Wagner drept organizație criminală

FOTO - Hepta
  • SUA au catalogat Grupul rus Wagner drept organizaţie criminală transnaţională şi au impus o serie de sancţiuni împotriva entităţii.
  • Decizia fusese deja anunțată săptămâna trecută, Washingtonul denunțând abuzurile sale în Ucraina.
  • Trezoreria SUA a extins sancțiunile împotriva grupului, inclusiv prin înghețarea activelor sale din SUA.

Statele Unite au catalogat Grupul paramilitar rus Wagner drept organizaţie criminală transnaţională şi au impus o serie de sancţiuni împotriva entităţii implicate în conflictul militar din Ucraina.

Departamentul Trezoreriei de la Washington a anunţat sancţiuni împotriva reţelei transnaţionale care oferă susţinere Grupului Wagner, fiind vizate persoane şi companii din sectorul militar rus şi apropiaţi ai preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, potrivit postului de televiziune CNN.

La rândul său, Departamentul de Stat a anunţat o serie de sancţiuni împotriva infrastructurii esenţiale a Grupului Wagner”.

Aceste acţiuni vin în sprijinul obiectivului nostru de a afecta capacitatea Moscovei de a continua războiul împotriva Ucrainei, de a încuraja tragerea la răspundere a celor responsabili de războiul de agresiune al Rusiei şi de abuzurile comise şi de a exercita presiuni suplimentare asupra sectorului rus al apărării” , a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken.