• Armata Română are nevoie de 1.000 de militari profesioniști noi și oferă până la 4.000 de lei pe lună pentru această meserie.
  • De reținut că salariul militarilor crește cu 3% la fiecare trei ani, iar doritorii trebuie să aibă între 18-45 de ani și să fi absolvit minimum 10 clase.
  • Înscrierile pentru cei care doresc să urmeze o carieră de militar se fac în perioada 2 mai – 17 iunie 2022, fiind disponibile 1.049 de posturi de soldat/gradat profesionist în activitate – seria I 2022.

Armata Română are nevoie de 1.000 de militari profesioniști noi și oferă până la 4.000 de lei pe lună pentru această meserie. De reținut că salariul militarilor crește cu 3% la fiecare trei ani, iar doritorii trebuie să aibă între 18-45 de ani și să fi absolvit minimum 10 clase.

Procesul de recrutare a candidaților

Prima parte a procesului de recrutare va dura în perioada 23 mai – 24 iunie 2022, cu evaluarea psihologică a candidaților, mai exact capacitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a progresa.

Următorul pas e evaluarea capacității motrice în care candidații sunt supuși unor probe sportive în care își vor testa rezistența și agilitatea.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Evaluarea finală va avea loc după aceste prime două probe, în care se va discuta orientarea vocațională a candidaților. De menționat că în perioada 6 iunie – 1 iulie 2022 va avea loc examinarea medicală.

De asemenea, important de reținut că în perioada 20 iunie – 15 iulie 2022 va avea loc evaluarea aptitudinală medicală şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale (va fi parcursă numai de către candidaţii pentru anumite arme şi specialităţi militare, conform precizărilor recrutorilor), conform MApN.

Depunerea dosarelor se poate face până pe 22 iulie 2022, conform sursei citate. Mai multe detalii privind procesul de recrutare poate fi accesat pe site-ul oficial al ministerului.

Candidații trebuie să știe că din dosarul lor nu trebuie să lipsească adeverința medicală, valabilă 90 de zile de la data elebirării și care să ateste că la momentul examinării candidatul este „clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cornice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase“ şi care să cuprindă sintagma „eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar“.

Forțele pentru operații speciale

Forțele pentru operații speciale sunt, de asemenea, în căutare de noi colegi. Cei interesați să ocupe un post în forțele pentru operații speciale trebuie să se înscrie și să depună dosarele în perioada 2 mai – 17 iunie 2022.

Totodată, Comandamentul Forţelor Pentru Operaţii Speciale va scoate la concurs 30 de posturi pentru singurul batalion de paraşutişti de tip comando din România, batalionul „Smaranda Brăescu” de la Bacău. Candidații trebuie să se aștepte la o selecție extrem de riguroasă.

După ce vor fi încadrați în rândul Armatei, soldaţii gradaţi vor primi o soldă lunară care variază 1.800 şi 4.000 de lei, dar care va creşte cu 3 procente la fiecare trei ani.

Rezervist voluntar în Armata României

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, de asemenea, o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă. Armata României pune la dispoziție 871 de locuri pentru ofițeri, maiștrii militari, subofițeri, gradați și soldați. Candidații își pot depune dosarele în perioada 16 mai – 10 iunie la centrul militar zonal, județean sau sector.