• Rusia dezvoltă un nou tip de operațiuni militare cu utilizarea armelor nucleare pentru a contracara „agresiunea” SUA.
  • Un articol al lui Igor Fazletdinov susține că SUA își pierde poziția de lider în lume” și consideră că Rusia este prima vinovată” pentru acest lucru.
  • Faza finală a operațiunii este descrisă ca fiind provocarea de daune inacceptabile”, SUA folosind potențialul nuclear al Rusiei.

Revista Voennaya Mysl (Gândirea militară) a Ministerului rus al Apărării a publicat un articol al lui Igor Fazletdinov, prim-adjunctul comandantului forțelor de rachete strategice (SMF), în care se afirmă că Rusia dezvoltă un nou tip de operațiuni militare cu utilizarea armelor nucleare pentru a contracara agresiunea” SUA.

Articolul susține că SUA își pierde poziția de lider în lume” și consideră că Rusia este prima vinovată” pentru acest lucru. În articol se afirmă că SUA intenționează să învingă” Rusia într-o operațiune strategică (globală) în mai multe zone”. Se presupune că SUA consideră scopul lor final ca fiind distrugerea descurajării nucleare a Rusiei.

În plus, se afirmă că principalul obiectiv al politicii militare americane este eliminarea militar-politică sau fizică a unui regim inacceptabil, păstrând în același timp resursele teritoriale, de materii prime, de producție și umane ale țării”.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

De asemenea, articolul relatează că principalele resurse și instrumente de contracarare a încercărilor de punere în aplicare a planurilor agresive ale Pentagonului” este o formă prospectivă de utilizare strategică a forțelor armate ruse, care este dezvoltată în mod activ de către specialiștii militari ruși și pe care autorii o numesc operațiune de descurajare strategică”.

Potrivit articolului ofițerului rus, sistemul global american de apărare antirachetă ar fi suprimat pentru a face imposibilă distrugerea rachetelor balistice rusești în aer în timpul unei astfel de operațiuni.

Faza finală a operațiunii este descrisă ca fiind provocarea de daune inacceptabile”, SUA folosind potențialul nuclear al Rusiei. Nu este foarte clar din textul articolului în ce fel o astfel de operațiune diferă de operațiunile cu utilizarea armelor nucleare prevăzute de actuala doctrină nucleară.