• Prigojin acuză Ministerul Apărării din Rusia că se concentrează pe conflictele interne în loc să lupte.
  • Atacurile armatei ucrainene s-au desfășurat ieri, în timp ce rușii aniversau la Moscova Ziua Victoriei.
  • Aceasta au fost confirmate prin intermediul imaginilor filmate din dronă și difuzate de Armata Ucraineană. 

Armata ucraineană a atacat pozițiile ruse de la SV de Bahmut. Astfel, trupele lui Volodimir Zelenski au reușit să înainteze pe o porțiune de 2,5 kilometri. Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, a confirmat informația, susținând că trupele regulate ruse au fugit. Totodată, acesta a anunțat că gruparea sa a pierdut 500 de oameni în urma atacului.

Atacurile armatei ucrainene s-au desfășurat ieri, în timp ce rușii aniversau la Moscova Ziua Victoriei. Aceasta au fost confirmate prin intermediul imaginilor filmate din dronă și difuzate de Armata Ucraineană. 

Ele arată un atac ucrainean cu blindate și infanterie, care penetrează liniile ruse. Potrivit unei declarații a liderului mișcării Azov, două companii ale Armatei Ruse și una a grupării Wagner au fost distruse, iar numeroși soldați ruși au căzut prizonieri.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Într-un clip video al liderului Wagner, acesta spune că Armata Rusă a fugit și că, din aceasta cauză el a pierdut 500 de oameni. Ucrainenii au cucerit trei kilometri pătrați. Chiar dacă Ucraina nu și-a exprimat niciodată dorința de a elibera mai mult decât propriul teritoriu, Prigojin avertizează că, dacă frontul va intra în colaps, ucrainenii vor veni până la Rostov.

În același timp, Prigojin acuză Ministerul Apărării din Rusia că se concentrează pe conflictele interne în loc să lupte, iar la final spune că războiul va fi pierdut și urează ironic tuturor rușilor o zi națională fericită. Săptămâna trecută, el a amenințat că își retrage trupele Wagner din Bahmut dacă nu primește muniție.

Citește și