• Armata ucraineană a cerut, luni, sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei, în contextul intensificării bombardamentelor ruse.
  • Germania a livrat până acum Ucrainei un singur sistem de tip IRIS-T.
  • Rusia a lansat luni aproximativ 50 de rachete de croazieră spre ţinte din Ucraina, conform autorităţilor militare ucrainene.

Armata ucraineană a cerut, luni, sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei, în contextul intensificării bombardamentelor ruse, informează postul de televiziune CNN.

Avem nevoie de sisteme antiaeriene suplimentare. Sistemele menţionate deja, cele germane, de tip IRIS-T, avem nevoie de mai multe”, a declarat luni Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene ucrainene.

Germania a livrat până acum Ucrainei un singur sistem de tip IRIS-T. Acest sistem funcţionează şi a funcţionat astăzi, cu o eficienţă de sută la sută. Vrem ca germanii să intensifice producţia”, a subliniat oficialul militar ucrainean.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Iurii Ihnat a menţionat şi sistemul american NASAMS, care urmează să fie livrat Ucrainei. Sunt două baterii, avem nevoie de mai multe”, a insistat el, cerând şi sisteme sol-aer HAWK, de fabricaţie americană, dar care ar urma să fie livrate de Spania.

Rusia a lansat luni aproximativ 50 de rachete de croazieră spre ţinte din Ucraina, conform autorităţilor militare ucrainene. Atacurile au vizat în principal obiective ale infrastructurii esenţiale din Ucraina.

Aproximativ 270.000 de apartamente din Kiev au rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor, iar 40% dintre locuitorii Capitalei nu au apă curentă, a declarat primarul Vitali Klitschko, subliniind că sunt acţiuni în curs pentru remedierea unora dintre avarii.