• Armata ucraineană a declarat că Rusia și-a dublat vineri numărul de nave aflate în serviciu activ în Marea Neagră.
  • Una dintre nave este o fregată înarmată cu opt rachete Kalibr, a precizat aceasta.
  • Flota rusă din Marea Neagră are baza în peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014.

Armata ucraineană a declarat că Rusia și-a dublat vineri numărul de nave aflate în serviciu activ în Marea Neagră și a prezis că aceasta ar putea fi o pregătire pentru mai multe atacuri cu rachete. Marina rusă a lansat în mod regulat rachete din Flota sa din Marea Neagră, ca parte a unui efort al Moscovei de a viza infrastructura critică ucraineană și instalațiile de producere a energiei electrice.

În Marea Neagră, flota de nave de război s-a dublat față de această dimineață – acum sunt opt nave”, a precizat comandamentul militar din regiunea sudică într-o actualizare pe Facebook.

Pe fondul unei activități aviatice inamice de un anumit tip, acest lucru ar putea indica faptul că se pregătește un atac cu rachete, precum și atacuri cu drone”, se arată în raport.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Una dintre nave este o fregată înarmată cu opt rachete Kalibr, a precizat aceasta. Sâmbăta trecută, Ucraina a declarat că Rusia a lansat patru rachete Kalibr din Marea Neagră, dintre care două au fost doborâte. Flota rusă din Marea Neagră are baza în peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014.