• Facebook Messenger este una dintre cele mai mari platforme de mesagerie din întreaga lume.
  • Nu puteți utiliza Messenger fără un cont de Facebook.
  • Există o mică soluție inteligentă pentru a putea folosi Messenger fără Facebook.

Chiar dacă ați renunțat la Facebook sau doriți să renunțați complet la social media, nu înseamnă că nu puteți profita de serviciul Messenger de la Facebook.

Cele două sunt în mod evident legate. Dar, dacă urmați acești pași simpli, puteți utiliza Facebook Messenger fără a avea un cont activ de Facebook.

De ce să folosiți Facebook Messenger?

Facebook Messenger este una dintre cele mai mari platforme de mesagerie din întreaga lume. Principalul său concurent este WhatsApp – un alt serviciu deținut și operat de Facebook. Un motiv principal pentru a folosi Messenger este faptul că este foarte probabil ca și prietenii tăi să îl folosească.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Messenger înseamnă mai mult decât doar a discuta cu prietenii. Este o aplicație puternică și multifuncțională. Ca în cazul WhatsApp, Messenger funcționează pe toate sistemele de operare. Poți rămâne în contact cu prietenii pe Android, chiar dacă folosești un iPhone.

Mesajele pot fi trimise folosind și criptarea end-to-encryption, deși nu este implicită, așa că trebuie să știți cum să activați criptarea. Acest lucru înseamnă că tot ceea ce trimiteți nu poate fi interceptat de terți. Nimeni nu vă poate vedea mesajul în timp ce acesta este în tranzit între dispozitive. Este minimul la care ar trebui să vă așteptați de la un serviciu de mesagerie instantanee în zilele noastre.

Cum să descărcați Messenger fără un cont activ de Facebook

Procesul de utilizare a Facebook Messenger fără a avea Facebook însuși era ușor: puteai pur și simplu să te înscrii folosind numărul de telefon. Facebook a eliminat în mod discret acest lucru în 2019, așa că acum trebuie să ai un cont de Facebook. Dar nu intrați în panică: puteți lucra în jurul acestui lucru.

În esență, consecințele sunt aceleași ca până acum, dar acum trebuie să treceți printr-un cerc suplimentar.

În primul rând, trebuie să știți cum să instalați Messenger, ceea ce este simplu. Trebuie doar să vă îndreptați către App Store sau Google Play, în funcție de smartphone-ul sau tableta. Asigurați-vă că este vorba de aplicația oficială, realizată de Facebook sau riscați să instalați programe malware.

Atunci când deschideți aplicația pentru prima dată, aceasta vă va încuraja să vă conectați la un cont de Facebook folosind fie adresa de e-mail, fie numărul de telefon. În schimb, faceți clic pe Create New Account (Creați un cont nou). Acest lucru vă va redirecționa către crearea unui cont Facebook.

Trebuie să vă introduceți numele și prenumele: ați putea folosi un pseudonim dacă nu doriți ca Facebook să vă cunoască numele real, dar acesta este și numele sub care veți apărea în Messenger. După aceea, atingeți Next (Următorul). În ecranul următor, trebuie să adăugați o parolă. Folosiți ceva unic și greu de ghicit; există o mulțime de moduri în care puteți crea o parolă memorabilă. Acum, atingeți Sign Up (Înregistrare). Va trebui să vă verificați noul cont prin e-mail sau SMS.