• S-a deschis tronsonul drumului Expres Craiova – Pitești.
  • Proiectul a avut la dispoziție 36 de luni și 782,45 mil. de lei asigurați de POIM.
  • Planurile sunt mari pentru anul 2024.

Astăzi s-a deschis un nou tronson al drumului Expres Craiova – Piteşti. Lucrările au fost finalizate cu şase luni mai devreme. „Avem încă 32 de km dintr-un coridor care este foarte aglomerat și periculos”, a declarat Ionuț Ciurea, director Pro Infrastructura.

Ce reprezintă această inaugurare pentru infrastructura românească?

„Este un pas important înainte. Am reușit să depășim 1000 de km în acest an. Cea mai bună veste este că începem încet, încet să unim aceste foarte multe cioturi. Începem să avem bucăți dintr-o viitoare rețea pe care ar trebui să o terminăm peste 15-20, maxim 25 de ani. Aceasta este cea mai bună veste, dincolo de faptul că, de astăzi, Craiova este mai aproape de Pitești.

Avem încă 32 de km dintr-un coridor care este foarte aglomerat și periculos. Mare parte din traficul de pe DN65 va intra pe drumul Expres și până dincolo de Balj vom circula fără mari probleme. Șoferii vor circula cu 120km/oră pentru că este drum Expres, nu autostradă. Luăm drumul Expres la pachet cu autostrada astfel încât numărăm toți km pentru că vrem ca în următorii zece ani să ajungem la 2000 km.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Este greu de crezut că o să reușim în următorii șapte ani, adică până la finalul lui 2030, să avem tot ce este în execuție. Probabil că o să rămânem cu ceva de executat pe Sibiu-Pitești.

Pe măsură ce terminăm ceva din ce avem contractat, vom solicita restul din autostrada 8, pe Giurgiu, Lugoj. Avem nevoie de autostradă și de drumuri Expres. Mai avem multe de făcut, dar vestea bună este că anul viitor sperăm să lipim A1 de A2 prin A0 și să deschidem ceva pe A7.

Astăzi inaugurăm cei 32 de km, săptămâna viitoare tăiem panglica la 10km pe A0 și finalizăm anul cu 80 de km de autostradă și drum Expres. Anul viitor ne așteptăm să fie la fel, poate chiar 100 de km, dar cu foarte mulți dacă”, a declarat Ionuț Ciurea, la Aleph News.

Citește și