• Forțele Navale Române au în jur de 7.000 de militari, împărțiți în două flote, maritimă și fluvială.
  • Cei 245 km de țărm sunt apărați de 10 nave de luptă: 3 fregate, 4 corvete, 3 nave purtătoare de rachete.
  • România este țara cea mai apropiată de războiul din Ucraina.

Municipiul Constanța este astăzi gazda principală a manifestărilor organizate de Forțele Navale Române, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române. Cele mai așteptate momente sunt sosirea Zeului Neptun, jocurile și concursurile marinărești de pe faleză și bineînțeles exercițiul naval întrunit „Forțele Navale Române 2024”.

Care este programul de astăzi la Constanța?

Astăzi se va înălța drapelul României și vor fi ridicate Pavilionul, Geacul și Marele Pavoaz concomitent cu intonarea imnului și tragerii celor 21 de salve de tun. După alocuțiunile persoanelor oficiale, Zeul Neptun își va face apariția la bordul Șalupei Maritime Luceafărul și va da startul jocurilor marinărești. Este așteptat și exercițiul naval întrunit denumit „Forțele Navale Române 2024”.

De la ora 20:00 va avea loc un concert al Forțelor Navale pe faleză, iar Ziua Marinei se încheie cu un spectacol de artificii.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Cât de puternică este forța maritimă a României?

Forțele Navale Române au în jur de 7.000 de militari, împărțiți în două. Toate navele României sunt vechi de peste 30 de ani și nu au fost niciodată îmbunătățite. Cei 245 km de țărm sunt apărați de 10 nave de luptă: 3 fregate, 4 corvete, 3 nave purtătoare de rachete. Cu 245 de kilometri de țărm, avem o frontieră pe platforma continentală de 194 de kilometri.

Citește și