• Atacatorul din aeroportul din Chișinău a fost reținut după ce a ucis două persoane.
  • Procuratura anunță o cauză penală cu privire la act terorist prin săvârșirea de omor.
  • Traficul aerian pe aeroportul din Chișinău a fost suspendat.

UPDATE. Declarațiile integrale ale premierului, făcute la Aeroport

UPDATE. Procurorul General Interimar a făcut mai multe precizări despre atacul de la Aeroport și atacator

UPDATE. Declarațiile ministrului de Interne, Ana Revenco

Declarațiile ministrei de Interne, Ana Revenco: „Cu regret, trebuie să confirm pierderea a doi oameni aflați la datorie, dintre care unul fiind angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Din păcate nemulțumirea și răzvrătirea unora care nu înțeleg regulile statului de drept și reacționează violent, duce la tragedii și pierderi de vieți omenești. Condamn oricare act care amenință siguranța și securitatea poporului nostru. Cu inimă grea, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate pe urma acestui eveniment devastator. Mulțumesc autorităților că au făcut în așa fel ca numărul victimelor să nu fie mai mare. Dumnezeu să îi odihnească pe cei pierduți.”

UPDATE. Aeroportul Chișinău și-a reluat zborurile regulate după incidentul împușcăturii

Anterior, procurorul general a spus că trăgătorul a fost internat în stare gravă sub pază. El a mai precizat că bărbatul riscă o condamnare pe viață.

UPDATE. Pasagerii încep să intre în Aeroport

UPDATE. Cum va funcționa Aeroportul Internațional Chișinău

UPDATE. Igor Grosu, mesaj despre atacul armat

Structurile de forță continuă să acționeze pentru asigurarea liniștii și securității în toată țara.
Președintele Parlamentului Igor Grosu a comentat atentatul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău și a declarat că, structurile de forță continuă să acționeze pentru asigurarea liniștii și securității în toată țara.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
TELEGRAM SAU SIGNAL?
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
DJOKOVIC PIERDE RITMUL
500.000 DE ELEVI DAU EVALUĂRI NAȚIONALE

UPDATE. Mesajul transmis de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

UPDATE. Mesajul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu

Maia Sandu despre atacul armat de la Aeroport: Este o zi tristă pentru noi toți. Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

UPDATE. Procuratura a întocmit dosar penal

Procuratura anunță o cauză penală prin prisma art. 278 alin 4 cu privire la act terorist prin săvârșirea de omor, care se pedepsește cu închisoare de la 16 la 20 de ani.

În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER, situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată. Două victime ale agresorului și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie.

Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

UPDATE. Cine este atacatorul

Portalul pulsmedia.md relatează că bărbatul care a împușcat pe aeroportul din Chișinău este rus și este de la Wagner PMC.

UPDATE. Atacatorul ar fi luat arma unui polițist și a ucis două persoane

„În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate”, menționează autoritățile de la Chișinău.

UPDATE. Declarațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova

„La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate”, menționează purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova.

UPDATE. Declarațiile Ministerului de Interne al Republicii Moldova

Ministerul de Interne al Republicii Moldova raportează două decese pe aeroportul din Chișinău, după un incident de împușcături.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Poliția Republicii Moldova a raportat că a avut loc o împușcătură pe aeroportul din Chișinău, pasagerii au fost evacuați. Atacatorul din aeroportul din Chișinău a fost reținut. Două persoane au fost ucise de către atacator.

Ministerul de Interne: Străinul, despre care se spune că e un cetățean rus venit din Turcia, a împușcat mortal 2 cetățeni moldoveni, dintre care unul este angajat la Poliția de Frontieră.

Traficul aerian pe aeroportul din Chișinău a fost suspendat după raportări despre împușcături. Polițiștii spun că au fost mai multe împușcături. Tragerea la aeroportul din Chișinău a fost aranjată de un străin căruia nu i s-a permis intrarea în Moldova, relatează Ministerul Afacerilor Interne al Republicii. Un polițist de frontieră ar fi fost împușcat mortal, cu arma din dotare care a fost smulsă și utilizată de către un pasager.

Citește și