• Incidentul de vineri marchează cel de-al 73-lea atac armat în masă de la începutul anului.
  • Furia a început atunci când bărbatul înarmat a intrat într-o benzinărie în jurul orei locale 11:0 și a împușcat un bărbat.
  • Victimele au fost ucise în mai multe locații.

Un bărbat înarmat cu trei pistoale și-a împușcat mortal fosta soție și alte cinci persoane în timpul unei răfuieli într-un mic oraș rural din statul american Mississippi, potrivit poliției. Victimele au fost ucise în mai multe locații, printre care un magazin și două case, în Arkabutla, o comunitate cu mai puțin de 300 de persoane.

Poliția a acuzat de crimă de gradul întâi un bărbat de 52 de ani din localitate și l-a reținut la închisoarea din comitat. Nu a fost identificat încă niciun motiv pentru atacul său.

Se crede că suspectul a acționat singur, a declarat guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves. Furia a început atunci când bărbatul înarmat a intrat într-o benzinărie în jurul orei locale 11:0 și a împușcat un bărbat cu care nu avea nicio legătură aparentă, a declarat șeriful Brad Lance.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El a mers apoi la o casă din apropiere, unde și-a împușcat mortal fosta soție și, potrivit CNN, l-a lovit, dar nu l-a împușcat pe logodnicul acesteia. Anchetatorii spun că bărbatul înarmat a mers apoi la o casă de lângă propria reședință și a împușcat mortal un bărbat care ar fi putut fi tatăl său vitreg, precum și o femeie fără nume, relatează New York Times.

El a împușcat apoi două persoane, una în interiorul unei mașini și una pe șosea, nu departe de propria locuință. Ultimele două victime se pare că erau muncitori în construcții care lucrau la fața locului, potrivit șerifului Lance. Polițiștii l-au reperat pe suspect în interiorul unui vehicul care corespundea descrierilor martorilor și au reușit să-l prindă în apropierea casei sale după o scurtă urmărire cu mașina.

Nu avem multe infracțiuni violente aici. Acest lucru este șocant”, a declarat șeriful Lance. Nu am crezut vreodată că vom avea de-a face cu așa ceva aici”. El a spus că suspectul avea în posesie o pușcă și două pistoale.

O școală primară și o școală secundară din apropiere, Coldwater, au fost închise în timpul incidentului, care s-a desfășurat la 72 km sud de Memphis, în statul vecin Tennessee. Ethan Cash, un rezident local în vârstă de 19 ani, a declarat pentru WREG-TV că l-a văzut pe suspectul cu arma în mână.

Cash a mai spus că a verificat pulsul victimei care a murit în interiorul vehiculului său și a scos propriul pistol asupra unui bărbat rănit din apropiere, care s-a dovedit a fi fratele victimei. Incidentul de vineri marchează cel de-al 73-lea atac armat în masă de la începutul anului, potrivit bazei de date de cercetare non-profit Gun Violence Archive (GVA).

GVA definește o împușcătură în masă ca fiind un incident în care patru sau mai multe persoane sunt rănite sau ucise.