Nou incident în zona Lacul Morii. Doi câini de luptă au atacat o femeie

  • Doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii.
  • Câinii din rasa Cane Corso, femelă şi mascul, scăpaseră din curtea stăpânului şi hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii, potrivit ASPA.
  • Potrivit ASPA, femeia a fost atacată în 14 februarie, în jurul orei 19.00 şi ea a povestit că atunci când câinii au văzut-o pe dig au început să alerge spre ea şi i-au atacat căţeluşa.

Doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii. Câinii din rasa Cane Corso, femelă şi mascul, scăpaseră din curtea stăpânului şi hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii, potrivit ASPA.

Potrivit ASPA, femeia a fost atacată în 14 februarie, în jurul orei 19.00 şi ea a povestit că atunci când câinii au văzut-o pe dig au început să alerge spre ea şi i-au atacat căţeluşa.

„Un cetăţean care se plimba de asemenea pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă şi riscantă a fost salvatoare. Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reuşit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocaţi pe partea cu apa. Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kg fiecare, motiv pentru care aceştia n-au mai putut să sară digul înapoi”, informează ASPA, vineri, pe pagina de Facebook.

Evenimentul a fost sesizat prin 112, iar echipajele ASPA au mers la locul indicat.

Câinii au fost capturaţi în siguranţă de angajaţii ASPA, în prezenţa Jandarmeriei, poliţiştilor de la Secţia 20 Poliţie şi lucrătorilor de la Poliţia Locală Sector 6.

După capturare, câinii au fost verificaţi la faţa locului dacă au microcip de către angajaţii ASPA. Unul dintrei ei era microcipat şi înregistrat în RECS, celălalt nu.

Informaţiile proprietarului au fost furnizate poliţiştilor Secţiei 20, care au contactat proprietarul. Acesta locuia pe strada Drumul la Roşu, chiar pe strada de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

Echipajele ASPA, împreună cu poliţiştii Secţiei 20 şi jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii şi pentru a fi sancţionat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi.

„Din păcate amenda primită ce poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului. Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 lei, însă poliţiştii Secţiei 20 au considerat că nu au competenţe să aplice legislaţia respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituţia pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancţiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine” , arată ASPA.

ASPA menţionează că animalele nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, ce a fost identificat încă din seara incidentului.

Potrivit sursei citate, Poliţia Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului.