- Incident cu bombă la o bisrică din Indonezia, în Duminica Floriilor.
- Doi suspecți de sinucidere s-au aruncat în aer în fața bisericii
- În urma exploziei 14 persoane au fost rănite, iar camerele de supraveghere arată flăcări în urma exploziei
Incident cu bombă la o bisrică din Indonezia, în Duminica Floriilor. Explozia a avut loc în oraşul indonezian Makassar, acolo unde doi suspecți de sinucidere s-au aruncat în aer, informează Reuters.
În urma exploziei 14 persoane au fost rănite, iar camerele de supraveghere arată flăcări în urma exploziei, fum şi resturi aruncate în mijlocul drumului.
Catolicii celebrează astăzi Duminica Floriilor, iar mii de procesiuni au loc în toate bisericile din lume.
„A avut loc o explozie şi bănuim că a fost produsă de o bombă”, a declarat reporterilor E. Zulpan, purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Sulawesi de Sud, a cărei capitală este Makassar.
BREAKING: A church has been hit by a bomb blast in Indonesia on Palm Sunday. The suspected suicide bombing rocked the city of Makassar on the island of Sulawesi. 7NEWS at 6pm. https://t.co/TWh1KQycs4 #7NEWS pic.twitter.com/easpcJhXKY— 7NEWS Sydney (@7NewsSydney) March 28, 2021
Poliția nu a spus cine ar putea fi responsabil și nu a existat nicio revendicare imediată a atacului.
Cu toate acestea, autoritățile îi bănuie pe cei din gruparea islamistă Jamaah Ansharut Daulah, inspirați de Statul Islamic pentru alte atacuri sinucigașe în 2018 asupra mai multor biserici, dar și a unui post de poliție din orașul Surabaya, care a ucis peste 30 de persoane.
Boy Rafli Amar, șeful Agenției Naționale Antiteroriste a țării, a descris atacul de duminică drept un act de terorism.
Primarul din Makassar, Danny Pomanto, a declarat că explozia ar fi putut cauza mult mai multe victime dacă ar fi avut loc la poarta principală a bisericii în locul unei intrări laterale.
Makassar, cel mai mare oraș din Sulawesi, reflectă structura religioasă a Indoneziei, cea mai mare țară cu majoritate musulmană din lume, cu o minoritate creștină substanțială și adepții altor religii.
„Oricare ar fi motivul, acest act nu este justificat de nicio religie, deoarece dăunează nu doar unei persoane, ci și celorlalți”, a declarat Yaqut Cholil Qoumas, ministrul afacerilor religioase din Indonezia, într-o declarație.