• Oficialii ucraineni au rămas precauți după ce Moscova a semnalat miercuri târziu că își va retrage forțele de pe malul vestic.
  • Președintele Volodimir Zelenski a declarat că atacul a fost un răspuns cinic la succesele noastre pe front”.
  • Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat o gaură imensă făcută într-o clădire rezidențială în stil sovietic.

Ucraina a anunțat vineri că cel puțin cinci persoane au fost ucise în urma unei lovituri rusești asupra unei clădiri rezidențiale din orașul Nikolaev, situat în sudul țării, în apropiere de linia frontului.

Atacul a avut loc în timp ce Rusia a declarat că își retrage trupele din orașul Herson, aflat în apropiere, singura capitală regională pe care forțele Moscovei au capturat-o în Ucraina după ce au lansat invazia din februarie.

Guvernatorul regional din Nikolaev, Vitaliy Kim, a declarat pe rețelele de socializare că numărul victimelor a crescut la cinci, după ultimul atac fatal asupra orașului care a fost lovit de luni de zile de forțele rusești.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că atacul a fost un răspuns cinic la succesele noastre pe front”.

O lovitură la o clădire rezidențială de cinci etaje. Distrusă de la etajul 5 la etajul 1″, a declarat el pe rețelele de socializare. Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat o gaură imensă făcută într-o clădire rezidențială în stil sovietic, cu lucrători de urgență cu căști galbene la fața locului, care curățau molozul.

Oficialii ucraineni au rămas precauți după ce Moscova a semnalat miercuri târziu că își va retrage forțele de pe malul vestic al râului Nipru, în Herson, în ceea ce ar fi un eșec major al Rusiei într-o regiune pe care Vladimir Putin a susținut că a anexat-o.