• Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a scris într-o postare pe Telegram că echipele municipale au fost la fața locului după explozii,
  • Oficialii au declarat că atacul a implicat drone Shahed de fabricație iraniană, precum cele despre care autoritățile ucrainene spun că au fost implicate în alte lovituri rusești în țară.
  • Capitala a rămas în mare parte calmă după atac, care a avut loc în jurul zorilor și înainte de începerea zilei de lucru, iar eventualele distrugeri au părut a fi foarte limitate.

Autoritățile ucrainene au raportat miercuri explozii în capitala Kiev, afirmând că două clădiri administrative au fost lovite în urma unor atacuri cu drone într-un cartier din centrul orașului care găzduiește numeroase birouri guvernamentale.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a scris într-o postare pe Telegram că echipele municipale au fost la fața locului după explozii, iar oficialii au declarat că atacul a implicat drone Shahed de fabricație iraniană, precum cele despre care autoritățile ucrainene spun că au fost implicate în alte lovituri rusești în țară.

Șrapnelul de la o dronă a avariat două clădiri administrative din districtul central Shevchenkyvskyi, a declarat administrația orașului Kiev pe canalul său Telegram. Nu a fost imediat clar dacă au existat victime.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Guvernatorul regional Oleksii Kuleba a declarat că forțele ucrainene au doborât miercuri 10 drone autoexplozive deasupra Kievului și a regiunii.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au scris pe canalul lor Telegram că au doborât 10 Shaheds lansate de pe coasta estică a Mării Azov și că „activitatea de luptă este încă în desfășurare”.

Capitala a rămas în mare parte calmă după atac, care a avut loc în jurul zorilor și înainte de începerea zilei de lucru, iar eventualele distrugeri au părut a fi foarte limitate. Exploziile raportate au trecut în mare parte neobservate chiar și în districtul central.