• Primarul Kievului și fostul boxer Vitali Klitschko a declarat că orașul se pregătește pentru o iarnă brutală.
  • 500 de adăposturi pentru 3,6 milioane de persoane și o rețea electrică tensionată ar putea însemna „apocalipsa”, a spus el.
  • El a părut să riposteze la președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a sugerat că Kievul este nepregătit.

Primarul Kievului i-a răspuns președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, recunoscând că o iarnă apocaliptică ar putea să apară în capitala Ucrainei, dar că administrația sa lucrează pentru a o evita.
Primarul Kievului și pugilistul Vitali Klitschko, care face parte din Hall of Fame, a alimentat tensiunea mocnită cu Zelenski prin remarcile sale ferme, la o săptămână după ce acesta a respins criticile lui Zelenski potrivit cărora Kievul nu era echipat pentru o iarnă grea, pe fondul intensificării atacurilor aeriene rusești.

Într-un interviu acordat miercuri agenției Reuters, Klitschko a recunoscut că, având doar 500 de centrale termice pentru 3,6 milioane de locuitori, Kievul ar putea fi nevoit, în anumite scenarii, să apeleze la evacuări pe scară largă.

„Kievul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură. S-ar putea întâmpla apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăiești în case având în vedere temperatura scăzută”, a declarat Klitschko joi pentru Reuters. „Dar noi luptăm și facem tot ce putem pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

În interviu, Klitschko a afirmat că 152 de civili au fost uciși de forțele rusești în Kiev și că 678 de clădiri au fost distruse de la începutul războiului rusesc, la 24 februarie. Cearta dintre Klitschko și Zelenski a apărut parțial din cauza intensificării atacurilor Rusiei asupra rețelei electrice din Ucraina. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Rusia a paralizat aproximativ jumătate din alimentarea cu energie electrică a Ucrainei.

Potrivit Reuters, într-un mesaj video de săptămâna trecută, Zelenski a declarat că Kievul nu are suficiente adăposturi pentru încălzire, ceea ce Klitschko a calificat drept un mesaj „ciudat”. „Pare ciudat când suntem uniți împotriva unui singur inamic, dar începem să ne luptăm în interiorul țării”, a declarat Klitschko pentru Reuters săptămâna trecută, punând comentariile lui Zelenski pe seama „politicii”.

Joi, Klitschko a recunoscut că „pentru un oraș de 3 milioane de locuitori, 500 de puncte nu înseamnă nimic”, referindu-se la adăposturile de încălzire înființate de administrația orașului, dar a susținut că este mai mult decât în alte orașe ucrainene. Temperaturile de iarnă pot coborî până la 5 grade Celsius în plină iarnă la Kiev, potrivit Reuters.