• „Pentru a spune lucrurilor pe nume, este nevoie de mai multă muncă”, a spus Zelenski.
  • Klitschko a declarat că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe locuitori să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice.
  • Dar unul dintre principalii aliați ai președintelui a dat o nouă lovitură, spunând că explicațiile lui Klitschko „diferă considerabil” de ceea ce au raportat rezidenții.

Primarul Kievului, fostul boxer profesionist Vitali Klitschko, a făcut duminică un schimb de replici cu președintele Ucrainei și cu aliații săi cu privire la modul în care să ajute locuitorii să reziste la întreruperile de energie electrică, ridiculizând disputele dintre ei ca fiind „fără sens”, pe fondul campaniei militare a Rusiei.

Klitschko a declarat că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe locuitori să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice și că alte peste 100 de centre sunt planificate în caz de condiții extreme. Președintele Volodimir Zelenski a remarcat săptămâna trecută că au existat multe plângeri cu privire la măsurile adoptate în capitală.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, mai ales în situația actuală”, a declarat Klitschko într-o înregistrare video postată pe Telegram. „Acest lucru nu are sens. Am lucruri de făcut în oraș”. Klitschko, care a fost implicat în mai multe dispute cu Zelenski înainte de invazie, a declarat că aliații președintelui s-au angajat în „manipulări” cu privire la eforturile orașului, inclusiv „fotografii de neînțeles” postate online.
„Pentru a spune lucrurilor pe nume, acest lucru nu este frumos. Nici pentru ucraineni, nici pentru partenerii noștri străini”, a declarat Klitschko.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

„Astăzi, ca niciodată înainte, toată lumea trebuie să se unească și să lucreze împreună. Iar aici avem un fel de jocuri politice”. Dar unul dintre principalii aliați ai președintelui a dat o nouă lovitură, spunând că explicațiile lui Klitschko „diferă considerabil” de ceea ce au raportat rezidenții. El i-a dat primarului o săptămână pentru a remedia problemele și a se supune inspecțiilor centrelor de asistență.

„Am o propunere. Autoritățile orașului au o săptămână pentru a corecta erorile și noi efectuăm inspecții împreună cu primarul”, a declarat pe Telegram David Arakhamia, șeful grupului de slujire a poporului al președintelui în parlament.

Zelenski a promovat în ultima săptămână eforturile a mii de „centre de invincibilitate” înființate în întreaga Ucraină pentru a asigura căldură, apă, internet și legături de telefonie mobilă. În discursul său video nocturn de vineri, Zelenski a declarat că primarul Kievului nu a făcut suficient pentru a ajuta locuitorii asediați.

„Pentru a spune lucrurilor pe nume, este nevoie de mai multă muncă”, a spus Zelenski. Zelenski a fost ales cu o majoritate zdrobitoare în 2019, la cinci ani după ce Klitschko a preluat prima dată funcția. Înainte de război, cei doi lideri au intrat în conflict cu privire la modul în care erau gestionate capitala și serviciile sale.