Atacurile cu drone din Ucraina au lovit două clădiri din capitala Kievului

Autoritățile ucrainene au raportat miercuri explozii în capitala Kiev, afirmând că două clădiri administrative au fost lovite în urma unor atacuri cu drone într-un cartier din centrul orașului care găzduiește numeroase birouri guvernamentale.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a scris într-o postare pe Telegram că echipele municipale au fost la fața locului după explozii, iar oficialii au declarat că atacul a implicat drone Shahed de fabricație iraniană, precum cele despre care autoritățile ucrainene spun că au fost implicate în alte lovituri rusești în țară.

Șrapnelul de la o dronă a avariat două clădiri administrative din districtul central Shevchenkyvskyi, a declarat administrația orașului Kiev pe canalul său Telegram. Nu a fost imediat clar dacă au existat victime.

Guvernatorul regional Oleksii Kuleba a declarat că forțele ucrainene au doborât miercuri 10 drone autoexplozive deasupra Kievului și a regiunii.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au scris pe canalul lor Telegram că au doborât 10 Shaheds lansate de pe coasta estică a Mării Azov și că „activitatea de luptă este încă în desfășurare”.

Capitala a rămas în mare parte calmă după atac, care a avut loc în jurul zorilor și înainte de începerea zilei de lucru, iar eventualele distrugeri au părut a fi foarte limitate. Exploziile raportate au trecut în mare parte neobservate chiar și în districtul central.

Exit mobile version