Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț: „În acest moment, medicii și asistentele sunt familia mea”

  • Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț.
  • Denciu povestește despre procesul recuperării și spune că face tot ce îi stă în putință să fie din nou bine.
  • Soția lui Denciu învață tehnici de îngrijire și recuperare pentru a-l putea ajuta.

Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, medicul de la Piatra Neamț care și-a salvat pacienții din incendiu.

Fotografiile cu Cătălin Denciu au fost publicate de Defensie.

Conform publicației, medicul Cătălin Denciu este internat la Spitalul Militar Queen Astrid încă din noiembrie 2020. Acesta va fi transferat la Spitalul Saint-Luc, acolo unde va începe următoarea fază din procesul de recuperare.

Cătălin Denciu: „Învăț să îndoi brațele și coatele din nou”

Cătălin Denciu
Sursa Foto: Defensie

Publicația scrie că Denciu a fost indus în comă artificială timp de trei săptămâni, din cauza arsurilor grave de pe corp.

„Îmi amintesc că atunci când m-am trezit eram la Terapie Intensivă. Apoi au avut grijă de mine asistentele și fizioterapeuții. Pe 20 ianuarie am fost transferat la secția de îngrijire postoperatorie. Treptat, am reușit să mă mișc și să merg din nou.

Îmi este încă destul de greu să îmi flexez brațele, prin urmare fac o mulțime de exerciții alături de fizioterapeut și de terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc și îndoi coatele din nou.

Recuperarea nu este nici pe departe gata, dar știu că trebuie să fac tot ce îmi stă în putință să mă fac și să mă simt bine din nou. O să lucrez în continuare ca să reușesc să fiu bine din nou”, a declarat Cătălin Denciu pentru Defensie.

Cătălin Denciu
Sursa Foto: Defensie

Soția lui Denciu învață tehnici de îngrijire și recuperare

Soția lui Cătălin Denciu a mers în Belgia și a stat într-o cameră dedicată personalului militar, pentru a fi aproape de soțul său și pentru a-i oferi tot ajutorul necesar.

Între timp, soția lui Denciu învață tehnici de îngrijire și recuperare, pentru ca ulterior să-l ajute pe medicul de la Piatra Neamț.

Echipele de îngrijire de la spitalul militar sunt bucuroase că-i pot fi alături lui Denciu și-l pot ajuta să se recupereze.

„În acest moment, ei sunt familia mea. Abia aștept să fiu vindecat complet să le pot mulțumi”, a mai spus Denciu.