• Basu a condamnat, de asemenea, discursul „oribil” folosit de politicieni de rang înalt de origine asiatică în legătură cu migranții.
  • Retrăgându-se după 30 de ani în Met, Basu a declarat că a crezut că opiniile sale deschise l-au costat alte promovări în poliție.
  • Neil Basu a declarat că a trebuit să se ocupe de o serie de amenințări „dezgustătoare și foarte reale” din partea „extremei drepte” împotriva ducelui și ducesei de Sussex.

Cel mai înalt ofițer de culoare din cadrul poliției britanice a dezvăluit că poliția a investigat o serie de amenințări „dezgustătoare” și credibile la adresa ducesei de Sussex, Meghan Markle.

Fostul comisar adjunct al poliției metropolitane Neil Basu a declarat că, în calitate de șef al departamentului de combatere a terorismului, a trebuit să se ocupe de o serie de amenințări „dezgustătoare și foarte reale” din partea „extremei drepte” împotriva ducelui și ducesei de Sussex.

„Dacă ați fi văzut lucrurile care au fost scrise și le-ați fi primit, genul de retorică care este online, dacă nu știți ceea ce știu eu, v-ați simți amenințat tot timpul”, a spus Basu. Întrebat dacă au existat amenințări reale la adresa vieții lui Meghan, el a răspuns: „Absolut. Am avut echipe care au investigat acest lucru. Oamenii au fost urmăriți penal pentru acele amenințări”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Basu a condamnat, de asemenea, discursul „oribil” folosit de politicieni de rang înalt de origine asiatică în legătură cu migranții. Retrăgându-se după 30 de ani în Met, Basu a declarat că a crezut că opiniile sale deschise l-au costat alte promovări în poliție.

Întrebat despre comentariile ministrului de interne Suella Braverman – care este de origine indiană – care a spus că „visul” ei este ca solicitanții de azil să fie trimiși în Rwanda, el a făcut o comparație cu discursul „râurilor de sânge” al lui Powell, care a criticat imigrația în masă în Marea Britanie.

„Găsesc inexplicabile unele dintre comentariile venite din partea Ministerului de Interne”, a declarat Basu, al cărui tată era din India. „Este de necrezut să aud o succesiune de politicieni foarte puternici care arată așa, vorbind într-un limbaj pe care tatăl meu și l-ar fi amintit din 1968. Este îngrozitor”.

„M-am născut în 1968. Discursul despre râuri de sânge a avut loc în circumscripția de lângă cea în care locuiau părinții mei și le-a făcut viața un iad. Un cuplu de rasă mixtă care se plimba pe străzi în anii 1960. Drogați. Vorbesc despre rasă pentru că știu ceva despre rasă, pentru că sunt un bărbat de 54 de ani de rasă mixtă”.